Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.07.2016 | Huippu-urheilu

Suomen joukkue Rion olympialaisiin on valittu

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt viimeiset urheilijavalinnat Suomen olympiajoukkueeseen Rio de Janeiron kesäolympialaisiin.

Olympiakomitean hallitus vahvisti tänään, että aiemmin valittujen urheilijoiden lisäksi Suomea edustavat Mikko Ilonen, Roope Kakko, Taru Kuoppa, Oskari Mörö, Nooralotta Neziri, Linda Sandblom, David Söderberg, Noora Tamminen, Sanni Utriainen, Ursula Wikström ja Anni Vuohijoki. Miesten keihäänheiton kolmas edustaja nimetään Kalevan kisojen jälkeen.

Lisäksi aiemmin valittuun naisten sekauintiviestijoukkueeseen nimettiin uusina urheilijoina Mimosa Jallow, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä. Näistä urheilijoista Jallow on saanut maailmanrankingin perusteella osallistumisoikeuden myös 100 metrin selkäuinnin henkilökohtaiseen kilpailuun.

112 vuoden tauon jälkeen olympialajiksi palaavassa golfissa nähdään sekä miehissä että naisissa kaksi suomalaisedustajaa.

– Mahdollisuus kilpailla olympialaisissa on meille ihan jotain uutta ja olen siitä todella innoissani. Oikeastaan olen viimeiset kolme vuotta ajatellut, että olisi upeaa olla osa Suomen olympiajoukkuetta, ja fiilis on loistava nyt kun asia on varmistunut, Noora Tamminen hehkuttaa.

Yleisurheilussa alkukesän suoritukset nostivat kisakoneeseen viisi uutta urheilijaa. 400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö odottaa nousujohteisen kesän saavan jatkoa Riossa.

– 2010 olin mukana nuorten olympialaisissa ja sieltä jäi todella hyvät muistot, joten odotan innolla ensimmäisiä aikuisten olympialaisiani. Rioon lähdetään ilman muuta tekemään tulosta ja tarkoitus on hyökätä rohkeasti kohti uusia ennätyslukemia, Mörö kertoo.

Urheilijoiden lisäksi Suomen joukkueeseen nimettiin joukkueen johdon edustajat, valmentajat ja muu henkilöstö. Suomen joukkueen kokonaisvahvuuteen kuuluu tällä hetkellä 54 urheilijaa. Aiemmin valituista urheilijoista kestävyysjuoksija Johanna Peiponen joutuu jäämään pois Riosta loukkaantumisen vuoksi.

Kojonkoski: Rohkealla asenteella Rioon

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kuvailee Suomen joukkuetta hyvän potentiaalin omaavaksi joukkueeksi, josta löytyy sopivasti nuoruutta ja kokemusta.

– Suomen joukkue on odotetun kokoinen ja meillä on mukana ilahduttavan suuri lajivalikoima. Tavoitteemme on, että joukkueemme huokuu intohimoa, rohkeutta ja positiivisuutta. Tärkein tehtävämme on tukea urheilijoiden henkilökohtaisten tavoitteiden toteutumista niin, että joukkueen onnistumisprosentti on mahdollisimman korkea, Kojonkoski sanoo.

Rio de Janeiron kesäolympialaiset kilpaillaan 5.-21.8.2016.

Rion Olympialaisten kotisivut: www.rio2016.com