Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.08.2016 | Huippu-urheilu

Olympic Order myönnetty Risto Niemiselle

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen saa kansainvälisen olympialiikkeen korkeimman mahdollisen tunnustuksen Olympic Orderin.

Huomionosoituksen luovutus tapahtuu Rion Olympialaisten aikana.

Olympic Order -tunnustuksen taustalla on Niemisen mittava työ urheilun integriteetin vahvistamisessa sekä urheilun tulosmanipulaation estämisessä mm. kansainvälisen World Lottery Associationin (WLA) puheenjohtajana. Nieminen on toiminut Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana vuodesta 2012.

Suomalaisista Olympic Order -tunnustuksen on viimeksi saanut edesmennyt Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen Peter Tallberg.

– Olen hyvilläni, että työ urheilun integriteetin puolesta ja tulosmanipulaation ehkäisemiseksi saa tunnustusta. On hienoa, että suomalaisten arvoja ja työtä urheilun kestävän kehityksen puolesta arvostetaan. Sitä kuvastavat täällä Riossa myös Sari Essayahin tuleva valinta Kansainvälisen Olympiakomitean jäseneksi ja Sari Multalan ehdokkuus urheilijakomission jäseneksi, toteaa Nieminen.