Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.08.2016 | Olympiakomitea

Sari Essayahin valinta Kansainvälisen Olympiakomitean jäseneksi varmistui

Kansanedustaja, kilpakävelyn maailman ja Euroopan mestari Sari Essayah on yksi kahdeksasta uudesta Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) jäsenestä. Valinta tapahtui KOK:n yleiskokouksessa Riossa päivää ennen Olympialaisten avajaisia

– Olen hyvilläni valinnasta ja valmis tekemään työtä kansainvälisen olympialiikkeen tulevaisuuden eteen. KOK:n uudistaminen Agenda 2020 mukaisesti on koko olympialiikkeelle iso työ. Koen, että juuri tällaisen uudistusohjelman läpivieminen on urheiluliikkeessä nyt aivan välttämätöntä, vaikka muutokset eivät tapahdukaan hetkessä.

Essayahin valinta KOK:n jäseneksi Rion olympialaisten aattona on suomalaiselle urheilulle merkittävä asia. Valintaprosessi oli pitkä ja tiukka. KOK:lla on historiansa aikana ollut 7 suomalaisjäsentä. Viimeisin suomalaisjäsen Peter Tallberg ehti toimia KOK:n jäsenenä peräti 39 vuotta kevääseen 2015 ja menehtymiseensä saakka. Lisäksi jääkiekkoilijat Jari Kurri ja Saku Koivu ovat toimineet KOK:n urheilijakomission jäseniä. Entinen huippupurjehtija Sari Multala on Riossa ehdolla urheilijakomissioon.

– On hienoa jatkaa sitä merkittävää työtä, jota suomalaiset ovat kansainvälisissä tehtävissä aikaisemmin tehneet. Huomenna alkavista Rion olympialaisista odotan kisaorganisaatiolta parasta mahdollista suoriutumista, jotta voimme taata olosuhteet mahdollisimman monen urheilijan henkilökohtaiselle onnistumiselle ja venymiselle.