Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.08.2016 | Huippu-urheilu

Finland House vei onnistuneesti Suomea ja suomalaisosaamista Brasiliaan

Rion olympialaisten yhteydessä toteutettu Finland House -projekti Rio de Janeirossa on saatu maaliin. Talo palveli suomalaisia cleantech- ja koulutusalan toimijoita luomalla puitteet niin yhteistyökumppanien kuin asiakkaidenkin tapaamiseen. Töitä talossa tehtiin noin 35 000 vierailijan hyväksi todellisessa Team Finland -hengessä suomalaisten maisemakuvien ja designin keskellä.

Pääyhteistyökumppanit Danfoss ja Wärtsilä pitivät pioneerihanketta onnistuneena.

– Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön ja uskomme, että Finland House levitti hyvin Danfossin kestävän kehityksen sekä energiatehokkaiden tuotteiden ja palveluiden sanomaa Brasiliassa sekä Latinalaisessa Amerikassa. Olemme erittäin luottavaisia, että investointimme tuottaa uutta liiketoimintaa ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan Korean 2018 olympiaprojektin suunnitelmia meille tärkeillä Korean kasvavilla markkinoilla, totesi Danfossin johtoryhmän jäsen Heikki Hiltunen.

Wärtsilän johtokunnan jäsen Atte Palomäki piti mukanaoloa oikeana ratkaisuna.

– Meidän oli hyvin luonnollista olla mukana Finland Housessa nyt kun Suomi-brändin keskeiset osatekijät, ympäristövastuu ja cleantech, ovat nousseet mukaan myös olympia-liikkeeseen. Finland House ja cleantech ovat saaneet näissä kisoissa valtavan huomion ja tätä kautta meille tarjoutui erinomainen mahdollisuus syventää suhdetta Wärtsilän keskeisimpiin sidosryhmiin ja asiakkaisiin. Lisäksi talossa järjestetty suuri henkilöstötilaisuutemme toi Suomen lähemmäksi työntekijöitämme Brasiliassa ja tilaisuuteen osallistuneet olivat aidon innoissaan tapahtumasta, sanoi Palomäki.

Talossa riitti kuhinaa myös kolmena koulutusviennin teemapäivinä. Opetus- ja kulttuuriministeriön kansainvälisten asiain johtajan Jaana Palojärven mukaan koulutuksen ja cleantechin yhdistäminen osoittautui toimivaksi valinnaksi.

– Näimme jälleen miten suomalainen koulutus kiinnostaa brasilialaisia. Viikon aikana esittelimme suomalaista koulutusta sadoille ihmisille ja onnistuimme myös luomaan uusia kontakteja ja kauppaakin tehtiin. Paikalla ollut koulutustiimi oli todella mahtava ja asiantunteva. Tämä oli myös hyvä esimerkki siitä, miten yritykset ja oppilaitokset käytännössä pelaavat tehokkaasti yhteen, iloitsi Palojärvi.

Finnish PopUp-koulun perustaja, Kisakallion markkinointijohtaja Harri Hollo, oli ylpeä saadessaan olla mukana historiallisessa projektissa.

– Olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen, ja erityisesti osallistujilta saatu palaute viittaa siihen että PopUp School on konsepti, jonka kansainvälistämistä kannattaa jatkaa. Toiminnallinen, urheilutapahtumassa toteutettava koulu maailman parhaiden opettajien ohjaamana on erinomainen ovien avaaja koulutusviennin saralla. Erityiskiitos Finland Housen tiimille sekä tietysti opettajille, jotka laittoivat itsensä likoon ja osoittivat tekemisillään että me olemme maailman parhaita, hehkutti Hollo.

Talon tapahtumista ja tunnelmista lisää www.facebook.com/finlandhouseinrio

Kuva: Ari Honkanen