Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.09.2016 | Olympiakomitea

Antidopingjohtajilta esityksiä puhtaan urheilun puolesta

Keskeisten antidopingorganisaatioiden edustajat vaativat WADAn, eli kansainvälisen antidopingtoimiston vahvistamista, urheilujärjestöjen ja antidopingtoiminnan keskinäisen riippumattomuuden kehittämistä sekä tukea dopinginkäytön ilmiantajille. Yhteensä 17 kansallisen antidopingtoimiston johtajat kokoontuivat tällä viikolla Kööpenhaminaan keskustelemaan, kuinka luottamus antidopingpäätösten eettisyyteen saadaan palautettua.

Kööpenhaminaan kokoontuneet antidopingtoimistojen johtajat korostavat, ettei antidopingorganisaation päätöksentekijä saa olla päättävässä asemassa urheiluorganisaatiossa eivätkä urheilujohtajat saa asiaankuulumattomasti osallistua kriittisiin antidopingpäätöksiin ja -toimiin. He peräänkuuluttavat myös lisääntyvää suojelua ja tukea dopingin käytön paljastajille, mukaan lukien Yuliya ja Vitaly Stepanoville.

Kansalliset antidopingtoimistot myös esittävät, että Maailman antidopingtoimisto WADAa vahvistetaan parantamalla sen itsenäisyyttä, läpinäkyvyyttä ja voimavaroja sekä laajentamalla sen edellytyksiä tutkia ja langettaa rangaistuksia, jos jokin taho ei toimi Maailman antidopingsäännöstön mukaisesti.

Suomea kokouksessa edusti SUEKin pääsihteeri Harri Syväsalmi. SUEK on tänä vuonna perustettu Suomen urheilun eettinen keskus, joka vastaa antidopingtoiminnan lisäksi muusta urheilun eettisyyden vahvistamisesta.

Lisätietoja: http://www.antidoping.fi/