Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.09.2016 | Seuratoiminta | Uutinen

Ihmisoikeuskasvatus on osa opetusta – mitä Leikin talossa tapahtuu?

Tänä vuonna Suomessa vietetään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 25-vuotisjuhlavuotta. Lapsen oikeuksien viestinnän yhteistyöverkosto on koonnut yhdenvertaisuuteen ja osallisuuteen liittyviä tehtäviä ja harjoituksia alle kouluikäisille.

Tutustu Lapsen oikeuksien sopimus 25 vuotta Suomessa – teemana yhdenvertaisuus -materiaalin tehtäviin ja harjoituksiin, joita voi mainiosti hyödyntää esimerkiksi lapsen oikeuksien viikolla (vko 46) sekä lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Esimerkkitehtävä: Leikin talo (pdf)

Leikin talo on kokonaisuus, joka rakentuu alle kouluikäisille lapsille suunnatuista kuvataidetehtävistä sekä toiminnallisista ja liikunnallisista tehtävistä, joita voi toteuttaa päiväkotipäivän, kerhopäivän, iltapäiväkerhon tai muun toiminnan aikana joko yksittäin tai kokonaisuutena.
• Tarina Leikin talosta
• Rakennetaan Leikin taloa
• Leikin talon tarina jatkuu
• Leikin talossa -tilaisuuden järjestäminen vanhemmille ja/tai muille aikuisille
• Keskustelu- ja miettimishaaste tilaisuuden päätteeksi: Mitä minä voisin tehdä sen eteen, että lapsilla on mahdollisuus leikkiä ja viettää vapaa-aikaa? Jakakaa vastaus sosiaaliseen mediaan tunnisteella #lapsenoikeudet25

Lapsen oikeuksien viestinnän yhteistyöverkostoon kuuluvat lapsiasiavaltuutettu sekä lukuisia lapsi- ja perhetoimijoita. Yhteistyöverkoston toimintaa koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto. Lisätietoja juhlavuodesta > www.lapsenoikeudet.fi