Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.09.2016 | Olympiakomitea

Nordic International Leadership Education kouluttaa tulevaisuuden kansainvälisiä vaikuttajia

Nordic International Leadership Education –koulutusohjelma (NILE) on saatu päätökseen. Kyseessä on vuoden kestävä Suomen, Ruotsin, Tanskan, Norjan ja Hollannin yhteinen koulutus tulevaisuuden kansainvälisille urheiluvaikuttajille. Suomesta mukana olivat David Andberg, Katja Anoschkin, Olli-Pekka Karjalainen, Heidi Pekkola ja Emma Terho.

Koulutuksessa käytiin läpi kansainvälisen vaikuttamisen eri osa-alueita eri maissa pidettävissä seminaareissa. Mukana oli muun muassa retoriikan, kulttuurien välisen vuorovaikutuksen, esiintymistekniikan, lobbauksen ja kansainvälisen urheilujärjestökentän tuntemuksen koulutusta. Lisäksi koulutuskokonaisuuteen sisältyi opintomatka Geneveen ja Lausanneen, joissa vierailtiin Kansainvälisessä Olympiakomiteassa, SportAccord Convention:ssa, UNOSDP –toimistossa ja kansainvälisissä lajiliitoissa.

– Koulutus oli monipuolinen ja opetusjaksoilla pääsi tosissaan haastamaan itseään ja tapojaan ajatella sekä viestiä. Tärkeää oli myös verkostoituminen eri maista tulevien osallistujien kanssa. Ajatustenvaihto koskien heidän järjestelmiään, toimintatapojaan ja kokemuksiaan oli erityisen ajankohtaista senkin vuoksi, että Valon ja Olympiakomitean yhdistymisen myötä myös Suomen urheilukentässä on tapahtumassa isoja muutoksia. Tämän jatkoksi mentoroinnin kautta sai erittäin hyödyllistä sparrausta. Oli hienoa, että mukaan oli lähtenyt joukko niin osaava ja kokenut joukko mentoreita tuomaan osaamistaan, kommentoi Emma Terho NILE -koulutusta.

Koulutuksen ohessa suomalaisille järjestettiin mentorointiohjelma tukemaan koulutuksessa opittua. Mentoreina toimivat arvovaltainen joukko suomalaisia urheiluvaikuttajia: Kimmo J. Lipponen, Timo Lumme, Mika Sulin, Harri Syväsalmi ja Roger Talermo. Mentoroinnilla pyrittiin syventämään oppimista ja saamaan henkilökohtaista ohjausta omiin urasuunnitelmiin. Mentorointiohjelman vetäjänä toimi Kisakallion Pulmu Puonti.

– Mentorointi oli hieno kokemus. Erityisen mielenkiintoista oli oppia tuntemaan eri ikäluokkien ajatuksia ja näkemyksiä. Oppiminen oli varmasti molemminpuolista. Uskoisin että näin pystymme myös helpommin siirtämään kokemuksia nuorille jotka haluavat kehittyä ja olla mukana kansainvälisessä vaikuttamisessa ja ajaa myös Suomen etua. Suomalaisilla on varmasti annettavaa kansainvälisissä järjestöissä ja olisikin tärkeää, että useampi olisi mukana vaikuttamassa, mentorina toiminut Roger Talermo toteaa.
NILE on viiden maan urheilun kattojärjestöjen koordinoima koulutusohjelma. Koulutusohjelman jatkosta päätetään tämän syksyn aikana.