Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.10.2016 | Seuratoiminta

Urheilijoiden yhteinen testipäivä järjestettiin Jyväskylässä

11-16-vuotiaille urheilijoille järjestettiin yhteinen testipäivä Jyväskylän Hipposhallissa keskiviikkona 14.9.2016. Idea urheilijoiden yhteisestä testipäivästä syntyi keskisuomalaisten seurojen valmennuspäällikköverkostossa. Testeiksi valittiin Kasva Urheilijaksi taitovalmiustesti ja ominaisuustesti. Testin järjestelyistä vastasivat KesLi, VALO, K-SUra, KIHU, Jamk sekä testeihin osallistuneiden urheilijoiden valmentajat.

Tilaisuus oli urheilijoille ja seuroille maksuton. Kiinnostus tapahtumaa kohtaan oli ilahduttavan suuri. Pilottitestipäivään osallistui kaikkiaan 280 urheilijaa. Urheilijoiden lajikirjo oli myös suuri: cheerleading, hiihto, jalkapallo, joukkuevoimistelu, judo, jääkiekko, jääpallo, lentopallo, pesäpallo, suunnistus, taitouinti, uimahyppy, uinti, yleisurheilu ja showtanssi. Eniten testeihin osallistui joukkuevoimistelijoita ja uimareita.

Testattavalla urheilijaryhmällä tuli olla valmentaja mukana testitilanteessa ja urheilijat itse tallensivat omat tuloksensa Kasva Urheilijaksi sovellukseen josta he myös saivat henkilökohtaisen palautteen. Kasva Urheilijaksi sovellus on maksuton ja erittäin hyödyllinen työkalu lasten ja nuorten valmennuksessa. Sovellusta ylläpitää ja kehittää VALO. Valmentajat pystyvät sen avulla seuraamaan urheilijoidensa testituloksia ja kehittämään harjoittelun suunnittelua. Testipäivässä käytettyjen taitovalmiustestien ja ominaisuustestien lisäksi Kasvaurheilijaksi.fi sivuilta löytyy myös motivaatiotesti ja elämänrytmitesti urheilijoille.

Testipäivä on nyt kokeiltu, kokemukset kirjattu ja jatkokehittäminen aloitettu. Tulevaisuudessa yhteinen testipäivä järjestetään Jyväskylässä vuosittain.

Lisätietoa Kasva urheilijaksi sovelluksesta.
Lisätietoa aiheesta
Seurakehittäjä Laura Härkönen
laura.harkonen@kesli.fi puh 050 339 0459