Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.10.2016 | Huippu-urheilu

Vuoden 2021 Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit Vuokattiin

Olympiatuli palaa Kainuuseen 20 vuoden tauon jälkeen, kun Sotkamo isännöi v. 2021 Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaaleja

Euroopan Olympiakomitean yleiskokous on myöntänyt vuoden 2021 Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien (EYOF) järjestämisoikeuden Sotkamon kunnalle. Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen allekirjoitti järjestelysopimuksen perjantaina Valko-Venäjän Minskissä pidetyssä kokouksessa. Tapahtuman pääpaikkana tulee toimimaan Vuokatti, mutta lajeja tullaan järjestämään etenkin jäälajien osalta mahdollisesti myös Kajaanissa ja Kuhmossa.

Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen on innostunut tapahtuman saamisesta Vuokattiin.

– EYOF kisat ovat Vuokatille ja Kainuulle erittäin tärkeä tapahtuma monessakin mielessä. Se tuo alueelle merkittäviä matkailullisia ja taloudellisia hyötyjä, mutta samalla kisat toimivat myös yhteisöllisyyden rakentajana ja kainuulaisen itsetunnon kohottajana.

Suomen Olympiakomitean puolesta järjestämissopimuksen allekirjoittanut Susanna Rahkamo pitää niin ikään kisojen saamista Suomeen erittäin tärkeänä.

– Tällaisen suurtapahtuman järjestäminen on Suomelle hyvin arvokasta, ja on hienoa tarjota eurooppalaisille nuorille meidän hienot talviurheilumaisemat Vuokatissa. Yhtenä keskeisenä teemana Vuokatissa järjestettävissä EYOF kisoissa on luoda sitä yhdessä nuorten kanssa, osallistaa heitä vastuurooleihin jo varhaisesta vaiheesta lähtien. Näin heistä rakentuu tulevaisuuden huippuosaajia tapahtumien parissa.

Tapahtuma on järjestetty Kainuussa myös vuonna 2001. Tuolloin tapahtuman käytännön järjestelyistä vastasi Kainuun Liikunta ry, jonka rooli tulee olemaan merkittävä myös nyt myönnettyjen kisojen järjestelyissä.

Tapahtumaan osallistuvien urheilijoiden, valmentajien ja joukkueenjohtajien yhteismäärä on noin 1600 henkilöä. Lisäksi kisat tuovat mukanaan Kainuuseen suuren joukon yleisöä, median edustajia sekä tapahtuman järjestämiseen osallistuvaa väkeä. Vuokatin EYOF-kisojen ajankohta on 6.-13.2.2021 ja kilpailtavat lajit ovat alppihiihto, ampumahiihto, jääkiekko, lumilautailu, maastohiihto, mäkihyppy, short track, taitoluistelu ja yhdistetty.

Euroopan nuorten olympiafestivaalit, European Youth Olympic Festival (EYOF) ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille.

Lähde: Kainuun Liikunta tiedote