Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.11.2016 | Seuratoiminta | Uutinen

Uutta, uusittua ja ajankohtaista Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman kuntatasoisille toimijoille

Varhaiskasvatuksen liikuntamyönteisen toimintakulttuurin kehittämiseen on kunnissa tartuttu todella napakasti. Jo yli 50 kuntatasoista toimijaa on mukana Ilo kasvaa -ohjelmassa, jonka materiaaleja ja työkaluja on päivitetty syksyn aikana.

Ilo kasvaa liikkuen ohjelmaan ovat tervetulleita sekä varhaiskasvatusyksiköt että kuntien varhaiskasvatuksen johto/hallinto. Ilmoittautuneet tahot pääsevät saamillaan tunnuksilla Ilo kasvaa liikkuen -ohjelma-alustalle, jonne on koottu ohjelman toteuttamiseen tarvittavaa tukimateriaalia. Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmaan ilmoittautuminen >

Ohjelma-alustan Materiaalit-osiosta löytyviä kuntamateriaaleja ovat:

UUSI: Kunnan yhdyshenkilön opas – 5 askelta onnistumiseen
Ilo kasvaa liikkuen -kuntatyöryhmän työstämä uusi materiaali kunnan yhteyshenkilön tueksi kunnan oman mallin suunnittelun alkuvaiheessa. Oppaassa käydään käytännönläheisesti läpi vaiheet: Lähde liikkeelle – Kehitä toimintaa – Vakiinnuta.

UUSITTU: Kuntatyökirja
Kuntatyökirjaa on täydennetty hyvillä, ohjelmassa mukanaolevilla kuntatasoisilla esimerkeillä. Työkirjasta saa vinkkejä strategisiin linjauksiin, rakenteisiin, osaamisen kehittämiseen, opetussuunnitelmiin sekä yhteistyöhön. Kaikkia vinkkejä on lupa parastaa eli muokata ja ottaa käyttöön omassa kunnassa.

• Ohjelmasuunnittelun runko kunnille
• Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman yleisesittely ja ohjeet ohjelman toteuttamiseen
• Nettisivuston käyttöohjeet -kuntatoimijoille

Ohjelma-alustan Ideat-osiossa on:

UUSI alasivu kuntakohtaisille materiaaleille ja ideoille, joita voi jakaa muiden kuntatoimijoiden kanssa.

Ajankohtaista! Liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten hakuaika 30.11. asti

Kunnille, kuntayhtymille ja varhaiskasvatuksen järjestäjille suunnattua tukea voi hakea varhaiskasvatuksen kehittämishankkeisiin, joilla lisätään liikuntaa Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositusten mukaisesti sekä edistetään liikunnallisen elämäntavan omaksumista. Hakuaika päättyy 30.11.2016. Aluehallintovirastot pyrkivät tekemään avustuspäätökset maaliskuun 2017 alkuun mennessä.

Ks. hakutiedote, lisätietoja aluehallintovirastoilta >

Hyödynnä avustushaussa ajankohtaisia julkaisuja:
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset, OKM 2016 (pdf)
Tieteelliset perusteet varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksille, OKM 2016 (pdf)
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2016, Opetushallitus (pdf)

Lue lisää aiheesta