Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.11.2016 | Huippu-urheilu

Diacor jatkaa yhteistyötä Olympiajoukkueen kanssa

Suomen Olympiakomitea ja Diacor ovat sopineet yhteistyön jatkamisesta seuraavan olympiadin ajaksi. Neljän vuoden yhteistyön tarkoituksena on suomalaisen huippu-urheilun kokonaisvaltainen terveydenhuollon kehittäminen sekä mahdollisimman hyvien toimintaedellytysten luominen huippu-urheilijoille. Yhteistyön kautta Diacor tukee Olympiajoukkueen terveydenhuolto-ohjelmaa, johon kuuluvat urheilijoiden terveysvakuutus, omalääkäri- ja fysioterapeuttijärjestelmä ja laadukkaat tukipalvelut.

– Olemme olleet Olympiakomitean kumppani jo kuluneella olympiadilla ja tehneet yhteistyötä mm. suomalaisten urheilulääkäreiden koulutuksessa. Sairaalamme ja magneettikuvausyksikkömme ovat vuosien ajalta tuttuja paikkoja monille huippu-urheilijoille. On hienoa olla auttamassa sekä urheilijoita että lääkäreitä, sanoo Diacorin urheilulääketieteellisestä toiminnasta vastaava Esko Heikkinen.

Suomalaisen huippu-urheilun tukemisessa pyritään pääsemään entistä lähemmäksi urheilijoita ja heidän ympärillään olevia toimijoita. Tällä haetaan entistä parempaa vaikuttavuutta kohdennetun tuen kautta. Terveydenhuollolla on merkittävä rooli tässä toimintamallissa.

– Mitä enemmän pystymme vaikuttamaan urheilijoiden ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, sitä enemmän urheilijoilla on terveitä harjoituspäiviä. Loukkaantumiset ja sairastumiset kuitenkin kuuluvat huippu-urheiluun ja menestymisen tavoitteluun ja siksi loukkaantumisen tapahduttua nopea ja laadukas hoito on ensiarvoisen tärkeää, toteaa Olympiajoukkueen vastuulääkäri Maarit Valtonen.

Olympiajoukkueen ja Diacorin yhteistyösopimuksen kesto on vuoden 2020 loppuun asti ja sen aikana Olympiajoukkue edustaa Suomea 2018 Pyeongchangin talviolympialaisissa ja vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisissa.

Lisätietoja:
Esko Heikkinen, Diacorin urheilulääketieteellisestä toiminnasta vastaava. Puh. 050 62 532
Maarit Valtonen, Olympiajoukkueen vastuulääkäri. Puh. 050 5900 268