Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.12.2016 | Olympiakomitea

Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto Valmentaa kuin nainen -hankkeelle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi vuosittaiset Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot 1. joulukuuta. Vuoden 2016 Pro Urheilu-tunnustuspalkinto myönnettiin kuudelle urheilijalle. Tilaisuudessa jaettiin myös Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto.
Tunnustuksen, kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnitteleman mitalin, saivat paralympiauimari Eeva-Riitta Fingerroos, koripallovalmentaja Eero Saarinen, voimistelija Martti Mansikka, voimistelija Raimo Heinonen, voimistelija Olavi Leimuvirta ja soutaja Matti Niemi.

Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto myönnettiin Suomen Valmentajat ry:n koordinoimalle Valmentaa kuin nainen -hankkeelle. Piikkarit -palkinto on suuruudeltaan 7 000 euroa. Piikkarit-kunniamainnan saivat valmentajat Anuliisa Uotila ja Marianne Miettinen. Piikkarit-palkinnot myönnetään vuosittain hankkeelle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on edistänyt sukupuolten välistä tasa-arvoa liikunnassa. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

Esityksen Piikkarit-palkittavista opetus- ja kultuuriministeriölle teki Valo ry:n koordinoima Liikunnan ja urheilun tasa-arvotyön tietopohja -työryhmä.

 

Palkintoperustelut

Lähdet: Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Kuva: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lue lisää aiheesta