Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.12.2016 | Seuratoiminta

Westend Indiansissa säästetään aikaa ja kustannuksia sähköisellä taloushallinnolla

”Yhteistyömme on kestänyt jo kymmenisen vuotta ja Rantalainen on ollut osana kasvuamme yhdeksi Espoon suurimmaksi urheiluseuraksi. Digitalisaatiota hyödyntäen olemme yhdessä Rantalaisen kanssa pystyneet tehostamaan taloushallintoamme merkittävästi ja samalla parantamaan Heimomme palvelua.”
– Mika Leiponen, Westend Indians ry

________________________________________

Westend Indians ry, tuttavallisemmin Heimo, on 1992 perustettu espoolainen urheiluseura. Vahvaa juniorityötä tekevä Sinettiseura on kasvanut nopealla vauhdilla yhdeksi Suomen suurimmista salibandyseuroista sekä yhdeksi Espoon suurimmaksi urheiluseuraksi.

Seuran toiminnassa on yhteensä noin 100 joukkuetta ja harrasteryhmää ja Heimon keltamustissa väreissä liikkuu vuosittain kaikkiaan noin 1500 heimolaista. Seura tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja harrastamiselle. Kaiken tasoisia ryhmiä on niin miehille, naisille kuin pojille ja tytöille kaikissa ikäluokissa. Seuran edustusjoukkue pelaa salibandyliigassa. Seuran toimintakulttuuri perustuu vahvaan yhteisöllisyyteen. Seurassa noudatetaan yhteisiä arvoja ja toimintatapoja.

Yhteistyö Rantalaisen ja Westend Indiansin välillä lähti liikkeelle siitä lähtökohdasta, jossa Westend Indians halusi tehostaa omaa toimintaansa kehittämällä taloushallintoa ja kirjanpitoa niin, että seuratyöntekijöiden aika riittäisi yhä paremmin itse seuratoiminnan kehittämiseen sekä lasten, nuorten ja aikuisten liikuttamiseen.

Todellisuus monissa urheiluseuroissa on, että seurat joutuvat käyttämään paljon työntekijöidensä aikaa ja resursseja taloushallintoon. Resurssit ovat kuitenkin hyvin rajalliset ja arjessa taistellaan aikaa vastaan päivästä toiseen.

– Urheiluseuran henkilö- ja talousresurssit on hyödynnettävä äärimmäisen tehokkaasti ja fiksusti – me halusimme tehostaa toimintaamme ja suunnata voimavarat paremmin palvelemaan heimolaisia.

Westend Indians halusi uudistaa taloushallinnon kokonaisvaltaisesti ja päätti ulkoistaa suurimman osan taloushallinnostaan Rantalaiselle.
– Istuimme yhdessä Rantalaisen asiantuntijoiden kanssa alas palaveriin. Kartoitimme tilanteen, asetimme tavoitteet ja teimme yhteisen pelisuunnitelman. Yhdessä päätimme modernisoida taloushallinnon vastaamaan seuran tulevaisuuden tarpeita.

Westend Indians on ottanut käyttöön sähköisen taloushallinnon toimintamallin, jonka avulla säästyy merkittävästi aikaa sekä kustannuksia. Tietoa saadaan reaaliaikaisesti ja sen avulla pystytään yhä paremmin seuraamaan kehitystä ja kauden etenemistä sekä tarvittaessa reagoimaan nopeasti. Uudistukset ovat tuottaneet tulosta.

-Nyt on jo hieman helpompi hymyillä. Työ on tuottanut tulosta. Kaikki mittarit näyttävät vuodesta toiseen plussaa ja seura kasvaa ja vahvistuu päivä päivältä. Haasteet eivät varmasti lopu, mutta valmiudet kohdata niitä tai saavuttaa uusia tavoitteita, ovat merkittävästi parantuneet ja olemme valmiita jälleen ottamaan seuraavan kehitysaskeleen – yhdessä Rantalaisen kanssa.