Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.01.2017 | Olympiakomitea

Jonne Silonsaari Kansainväliseen Olympiakomiteaan

Kansainvälisen olympiakomitean palvelukseen astuu tammikuussa uusi suomalainen, kun Jonne Silonsaari aloittaa harjoittelijana Lausannessa. Silonsaari sai puolen vuoden pestin KOK:n eettisten kysymysten osastolta, kilpailutulosten manipulaatioon liittyvien tehtävien parista.

Silonsaari on liikunnan yhteiskuntatieteiden opiskelija Jyväskylästä ja hän on toiminut muun muassa Palloliiton palveluksessa.

– Opintomatkalle olen lähdössä, pääasiana saada oppia lisää kansainvälisestä urheiluliikkeestä, KOK:sta ja tietenkin myös substanssista eli kilpailutulosten manipulaatiosta. Toivottavasti myös omaa asiantuntemusta pystyy hyödyntämään ja pystyy aidosti osallistumaan oikeaan työhön.

 

Harjoittelupaikan saaminen KOK:sta oli CIMOn (vuoden 2017 alusta Opetushallitus) ja Suomen Olympiakomitean yhteisponnistus. Paikka hankittiin Olympiakomitean verkostojen kautta, ja CIMO hoiti hakuprosessin ja rahallisen tuen. Myös Opetus- ja kulttuuriministeriö oli valinnassa mukana.

– Tämä oli tosi ilahduttava prosessi, koska niin alan työ-, kansainvälisyys-, ja vapaaehtoiskokemusta löytyi kaikilta jatkoon päässeiltä hakijoilta. Tällaisiin tehtäviin on selvästi paljon kiinnostusta. Meillä on paljon osaavia nuoria valmiina hakemaan lisää kokemusta kansainvälisiltä kentiltä. KOK:n henkilöstöosasto oli vaikuttunut suomalaisten profiileista, josta kertoi se, että he järjestivät kaiken kaikkiaan kolme haastattelukierrosta yhden sijaan. Toivon, että tämä esimerkki kannustaa hyödyntämään muitakin kontakteja kansainvälisissä urheilujärjestöissä, koska taloudellista tukea opiskelijoille löytyy, toteaa vastaava asiantuntija Terhi Liintola Opetushallituksesta.

– Toivottavasti tästä saadaan jatkuva käytäntö suomalaisten ja KOK:n välille, ja samankaltaisia hankkeita soisi syntyvän muihinkin organisaatioihin. Malli parantaa yhteyksiämme kansainvälisiin järjestöihin ja tuo suomalaisille uutta osaamista, toteaa Hilkka Pöyhönen, Kansainvälisten suhteiden erityisasiantuntija Olympiakomiteasta.

Lisätietoja kansainvälisestä harjoittelusta