Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.02.2017 | Huippu-urheilu

30 nuorta urheilijaa edustaa Suomea EYOF-kisoissa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut 30 urheilijan joukkueen edustamaan Suomea Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) Turkin Erzurumiin 11.-18. helmikuuta.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Olympiafestivaalit järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. Vuonna 2021 talvikisoja isännöi Vuokatti.

Erzurumissa kilpaillaan yhdeksässä eri lajissa, joista suomalaiset osallistuvat viiteen (alppihiihto, ampumahiihto, maastohiihto, mäkihyppy ja short track). Kaikkiaan EYOF-kilpailuihin odotetaan yli 800 urheilijaa 40 eri maasta.

Vuoden 2017 EYOF-kisoihin voivat osallistua (lajista riippuen) 1999-2001 syntyneet urheilijat. EYOF -kisat kuten muutkin nuorten monilajiset arvokilpailut ovat osa Huippu-urheiluyksikön tukikokonaisuutta ja niiden kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Suomen joukkueen valintakriteerinä oli potentiaalinen mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon henkilökohtaisessa kilpailussa tai 8 parhaan joukkoon viestissä/joukkuekilpailussa. Huippu-urheiluyksikkö valitsi Suomen joukkueen lajiliittojen esitysten pohjalta.

Suomen Olympiakomitean kisayksikön johtaja Leena Paavolainen toteaa, että EYOF-kisoilla on oma tärkeä roolinsa kansainväliselle huipulle pyrkivien suomalaisurheilijoiden tukemisessa.

– Toteutamme nuorten kisaprojektit hyvin samantyylisesti kuin aikuisten kisatkin. Pyrimme tällä siihen, että Olympialaisiin valittavat urheilijat olisivat jatkossa yhä kokeneempia ja valmiimpia astumaan kansainväliselle huipputasolle. Suomalaisurheilijoista mm. Veli-Matti Lindström, Janne Happonen, Antero Niittymäki ja Peetu Piiroinen ovat saavuttaneet mitalin EYOF-talvikisoissa ja nousseet myöhemmin aikuisten arvokisamitalisteiksi, Paavolainen sanoo.

EYOF-kisajoukkueiden johtajana toimiva Peter Brüll kertoo, että tämän vuoden talvikisoissa tehdään suomalaista urheiluhistoriaa.

– Erzurumissa Suomella on mukana edustaja short track –luistelussa ensimmäisen kerran monilajisten arvokisojen historiassa. Meillä on myös vahva maastohiihtojoukkue ja kaikissa muissakin lajeissa lahjakaita nuoria urheilijoita, joille EYOF-kisoissa avautuu hieno mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta ja myös menestystä.

EYOF, Erzurum, Turkki, 11.-18.2.2017

Suomen joukkueeseen valitut urheilijat:

Alppihiihto,

Lisa Boström, Vasa Skiclubb
Nella Korpio, Helsinkin Ski Club
Netta Lappalainen, Kuopio Ski Club
Melisa Starast, Lahden hiihtoseura
Markus Huurinainen, GrIFK Alpine
Emil Keränen, Hyvinkään Slalomseura Sukkula
Elian Lehto, Santa Claus Ski Team Rovaniemi
Turo Torvinen, Santa Claus Ski Team Rovaniemi

Ampumahiihto,

Jenni Keränen, Ahveniston Ampumahiihtäjät
Maija Keränen, Ahveniston Ampumahiihtäjät
Nenna Lukkarinen, Kontiolahden Urheilijat
Sanni Oikkonen, Ounasvaaran Hiihtoseura
Juho Hökkä, Oulun Hiihtoseura
Otto Invenius, Soisalon Ampumahiihtäjät
Patrik Kuuttinen, Närpes Kraft Biathlon
Santtu Panttila, Kauhajoen Karhu

Maastohiihto,

Josefiina Böök, Karihaaran Visa
Jasmin Kähärä, Mikkelin Hiihtäjät
Tiia Olkkonen, Haapajärven Kiilat
Noora Tivinen, Mikkelin Hiihtäjät
Petteri Koivisto, Kuhmo-Ski
Miska Poikkimäki, Sievin Sisu
Leo Rantahalvari, One Way Pro Team
Arsi Ruuskanen, Siilinjärven Hiihtoseura

Mäkihyppy,

Mico Ahonen, Lahden Hiihtoseura
Arttu Pohjola, Lahden Hiihtoseura
Jonne Veteläinen, Kuusamon Erä-Veikot
Markus Virrantalo, Puijon Hiihtoseura

Taitoluistelu,

Laura Karhunen, Lappeenrannan Luistelijat

Short track,

Nils Vähä-Vahe, Helsingin Työväen Luistelijat