Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.02.2017 | Huippu-urheilu

Aleksi Partanen laski hopealle slopestylessa

Aalto-yliopistossa opiskeleva ja Joensuun Lumilautailijoita edustava Aleksi Partanen sijoittui toiseksi Almatyn talviuniversiadien slopestylessa.

Partanen johti kilpailua karsinnan ja myös ensimmäisen finaalilaskun jälkeen pistein 90,25. Kilpailun voiton vei kuitenkin Venäjän Mihail Matvejev neljännen laskun pisteillä 94,50. Matvejevilla on uraltaan useita top 15-sijoituksia slopestylen ja big airin maailmancupin osakilpailuissa. Kisan jälkeen Partanen kertoi radan olleen erittäin haastava.

– Rata oli tosi jyrkällä paikalla ja piti jarruttaa paljon, eikä voinut tehdä isoimpia temppuja. Moni ei ländännyt puhtaasti. Perusvarmoilla runeilla pärjää tällä parhaiten, ja onnistuin tekemään sellaiset, Partanen sanoi.

– Olen tosi tyytyväinen, kun on hopea taskussa. Olisi se kulta tietysti ollut ihan kiva, mutta tiistaina on velä big air eli sinne ihan täysillä, Partanen suunnitteli.

Partasen hopeamitali oli Suomen toinen mitali meneillään olevissa Universiadeissa. Aiemmin Nea Luukko nappasi niin ikään hopeaa naisten alppihiihdon Super-G:n kilpailussa.

Kisojen tulospalvelu