Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.02.2017 | Huippu-urheilu

Suomalaisten kisat ohi Almatyssa

Talviuniversiadien viimeiset suomalaissuoritukset nähtiin Almatyssa tänään.

Sunnuntaina lumilautailun slopestylessä hopeaa napannut Aleksi Partanen lähti tänään tavoittelemaan menestystä big air -kilpailussa. Partasen hypyt eivät kuitenkaan kulkeneet kuten maanantain treeneissä.

– Karsinnassa epäonnistuin molempien hyppyjen alastulon, ja ne tulkittiin kaatumisiksi. Eilen tämä sama temppu, jota yritin karsinnan molemmilla kierroksilla, sujui todella hyvin, mutta tänään ei vaan kulkenut, Partanen kommentoi todella pettyneenä.

– Tempun onnistuessa olisi ollut mahdollisuus voittaa koko kilpailu ja harmittaa, kun nyt en päässyt edes finaaliin.

Partanen oli big air -kilpailun 19. pistein 45,50. Voittaja, Venäjän Mikhail Matvejev kokosi pisteet 93,25. Matvejev voitti myös sunnuntain slopestylen, jossa Partanen oli hopealla.

Ampumahiihdossa Mira Holopainen ja Sami Orpana joutuivat jättämään yhteislähdöt välistä sairastelun takia. Riikka Haataja oli yhä lievästi flunssainen, mutta pystyi starttaamaan ja sijoittui yhteislähdössä sijalle 20. Haataja jäi +7.48 voittajasta, Kazakstanin Galina Vishnevskayasta.

– Aamulla oli ihan voittajafiilis, kun moneen päivään oli ensimmäinen aamu, jona lihakset eivät tuntuneet kuumeisilta. Vähän yskitti edelleen kilpailun aikana, mutta sää oli lämmin, eikä hiihto tehnyt niin pahaa kurkulle. Vähän liikaa tuli kyllä sakkoja, Haataja kommentoi.

Tiistain kilpailupäivä oli suomalaisittain viimeinen. Keskiviikkona Almatyssa kilpaillaan vielä maastohiihdon 30 km yhteislähdöt sekä jääkiekon finaalit ja illalla on vuorossa päätösjuhla, johon osallistuu myös pieni suomalaisedustus.

Kisojen tulospalvelu

 

 

Lue lisää aiheesta