Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.02.2017 | Huippu-urheilu

Enni Rukajärvi: Yhdessä tsemppaamalla kohti PyeongChangia

Lumilautailun olympiahopeamitalisti Enni Rukajärvi on saanut kilpailla tämän talven ilman loukkaantumisia ja se näkyy tuloksissa. Sotšin hopeanainen voitti tammikuussa kaksi maailmancupin slopestyle-kisaa ja kun myös big airissa on mennyt hyvin, on Enni nousemassa vahvaksi menestyskandidaatiksi vuoden päästä käynnistyviin PyeongChangin talviolympialaisiin.

– Eivätköhän nuo maailmancupin voitoista saadut pisteet riitä kisapaikkaan, loppukauden keskityn nautiskelemaan kilpailuista, Enni myhäilee.

– Tärkeintä tässä lajissa on se, että nauttii tekemisestä. Toki temppuja harjoitellaan paljon, mutta sekin tehdään ryhmässä, muiden laskijoiden kanssa. Olisi aika pelottavaa mennä mäkeen yksin, kun kukaan ei näkisi millaisia temppuja teen, Enni pohtii.

Rukajärvi korostaakin yhteisöllisyyden tärkeää roolia myös yksilölajien valmentautumisessa. Hänelle lajiperhe on tärkeä, mutta myös lajien välinen yhteistyö.

– Seuraan todella paljon myös muita lajeja ja aina kun on mahdollisuus, olen myös yhteydessä muiden lajien urheilijoiden kanssa.

Helmikuun puolivälin jälkeen käynnistyvät Lahden MM-hiihdot kiinnostavat myös Enniä, hän aikoo seurata tarkoin suomalaisten esiintymistä kisoissa.

– Kotikisoissa odotukset ovat varmasti kovat, mutta uskon, että suomalaiset osaavat kääntää sen positiiviseksi energiaksi. Kun Lahdessa muistaa hiihtää sellaisella hyvällä, rennolla fiiliksellä, niin menee varmasti hyvin.

Ennin loppukauden kaksi tärkeintä kisaa ovat Norjassa pidettävät X-gamesit ja heti perään pidettävät kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n MM-kisat. Sen jälkeen onkin aikaa rentoutua filmaamisen merkeissä.

– Vaikka Olympialaisiin on enää vuosi, niin pyrin pitämään tekemisen sellaisena, etteivät kisat pyörisi koko ajan mielessä. Mennään kisoja kohti rennolla asenteella, nauttien harjoittelusta ja kisaamisesta, Rukajärvi sanoo.

Katson Ennin videohaastattelu tästä.