Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.02.2017 | Olympiakomitea

Japisson jättää Olympiakomitean

Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson on irtisanoutunut tehtävästään. Hän jatkaa pääsihteerinä siihen asti, kunnes Olympiakomitea on valinnut hänelle seuraajan. Olympiakomitean hallitus päätti kokouksessaan 14.02.2017 käynnistää välittömästi rekrytointiprosessin.

Japisson on toiminut suomalaisen liikunnan ja urheilun johtotehtävissä vuodesta 2005 alkaen. Hän on työskennellyt Nuoren Suomen, Suomen Liikunta ja Urheilun, Valon sekä Olympiakomitean pääsihteerinä. Japissonin johdolla on toteutettu viimeisten vuosien aikana merkittävät uudistukset toimialajärjestöjen yhdistämisessä. Nuori Suomi, SLU ja Kuntoliikuntaliitto yhdistyivät 2012 ja Valon toiminta käynnistyi vuoden 2013 alusta. Olympiakomitean ja Valon toiminnot puolestaan sulautuivat 2014 ja juridisesti järjestöt yhdistyivät vuoden 2017 alussa.

– Olen kiitollinen siitä, että viimeisten yli 10 vuoden ajan olen saanut olla mukana suomalaisen urheilun merkittävimpien järjestöjen johdossa. Muutosprosessi on ollut iso ja nyt tässä työssä on saavutettu selkeä etappi. Muutosten jälkeen yksi järjestö eli Olympiakomitea vastaa suomalaisen liikuntakulttuurin kaikista sisällöistä liikkeen lisäämisestä huippu-urheiluun, toteaa Japisson.

-Uuden Olympiakomitean aloittaessa toimintansa on luonteva hetki siirtyä uusien haasteiden pariin. Kevään aikana jätän paikkani seuraajalleni ja tämän jälkeen on aika ottaa uusi askel työuralla.

-Tärkeintä ja hienointa tässä työssä on tietysti ollut se, että on voinut vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin ja koko Suomen elinvoiman lisääntymiseen liikkeen lisäämisen kautta sekä huippu-urheilun edellytysten parantumiseen. Yksittäisten urheilijoiden ja olympiajoukkueen suoritukset ovat luonnollisesti asioita, jotka ovat merkinneet minulle erittäin paljon, jatkaa Japisson.

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio aloitti tehtävässään marraskuussa 2016.

-Yhteinen työ Teemun kanssa jäi lyhyeksi. Arvostan hänen erittäin merkittävää panostaan isojen muutosten läpiviemisessä suomalaisessa urheilussa. Japisson on pystynyt toimimaan haastavassa toimintaympäristössä tavalla, joka on vienyt eteenpäin liikunnan ja urheilun yhteisiä strategisia tavoitteita eikä aina yksittäisen järjestön etua. Valon perustaminen sekä Valon ja Olympiakomitean yhdistäminen ovat tästä konkreettisia esimerkkejä, kiittelee Ritakallio.

Lisätietoja:

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio 0500 536 346
Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson 0400 878 949