Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.02.2017 | Huippu-urheilu

Nella Korpiolle hopeaa EYOF-pujottelussa

Suomen mitalisaalis kasvoi Turkin Erzurumissa järjestettävissä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla keskiviikkona jälleen yhdellä, kun Helsinki Ski Clubin 17-vuotias Nella Korpio laski tyttöjen pujottelussa hopealle. Kun kolme viidestä kisapäivästä on ohi, on Suomen joukkueen saalis nyt kuusi mitalia.

Korpio johti Palandökenin upeissa maisemissa kisaa avauslaskun jälkeen, mutta joutui päästämään toisella kierroksella 0,21 sekunnilla ohitseen slovenialaisen Nika Tomsicin.

– Aurinkoinen päivä, mutta pieni pettymys hopea oli avauskierroksen johtopaikalta. Mitali on kuitenkin aina mitali. Ensi kerralla sitten kultainen! Ensimmäinen lasku oli aika puhdas, toisella ei käännösrytmi oikein osunut kohdilleen, Korpio kommentoi päivän kilpailua.

Lisa Boström oli 12:s ja Netta Lappalainen 22:s. Melisa Starast keskeytti.

Tyttöjen taitoluistelussa Laura Karhunen ylsi kymmenenteen tilaan yhteispistein 103,50. Keskiviikon vapaaohjelmassa Karhusen pisteet olivat 69,24.

Ampumahiihdossa kisattiin takaa-ajokilpailuissa. Tytöissä Keräsen kaksoset Jenni ja Maija taistelivat parhaan suomalaisen tittelistä tiukasti. Lopulta neljä sakkoa ampunut Jenni sijoittui kahdeksanneksi ja kolme sakkoa ampunut Maija yhdeksänneksi. Sanni Oikkonen oli 25:s ja Nenna Lukkarinen 29:s.

Poikien ampumahiihdon takaa-ajossa kolme sijaa lähtöasetelmista pudonnut Santtu Panttila oli paras suomalainen yhdennellätoista tilallaan. Patrik Kuuttinen (16:s) ja Otto Invenius (21:s) parantelivat sijoitustaan, kun taas Juho Hökkä putosi 24:nneksi.

Nils Vähä-Vahe avasi kolmen matkan urakkansa short track -luistelussa sijoittuen 1500 metrillä 26:nnelle tilalle ajalla 2.40,645.

 

Suomalaismitalistin videohaastattelu:

Nella Korpio, pujottelu, hopea

 

Kisojen tulospalvelu

Lue lisää aiheesta