Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.02.2017 | Olympiakomitea

Urheiluväki juhlii itsenäisyyden juhlavuotta Suomi 100 -mitalilla

Suomalaisen urheiluväen Suomi 100 -juhlinta alkaa toden teolla Lahden MM-hiihdoista, joissa sekä urheilijat että katsojat pääsevät olemaan osana 100-vuotiaan itsenäisen Suomen urheilujuhlaa.

Suomalainen urheilu kunnioittaa juhlavuotta omalla Suomi 100 -mitalilla

Lajiliitot ja tapahtumajärjestäjät ovat halutessaan voineet tilata erikseen suunniteltuja Suomi 100 -mitaleja käyttöönsä korvaamaan tänä vuonna omat SM-kultamitalit tai tarjotakseen urheilijoilleen erityisen muistomitalin juhlavuodesta. Yli 20 lajiliittoa on jo tilannut mitalin omiin kilpailuihinsa ja niitä on jaossa 3 000 kappaletta eri kilpailujen yhteydessä. Ensimmäiset mitalit on jo jaettu helmikuun alussa dartsissa ja sulkapallossa.

– Haluamme olla mukana tällaisessa hienossa urheiluväen yhteisessä, yhteisöllisyyttä kasvattavassa hankkeessa. Tämä erityismitali on hieno muisto itsenäisyyden juhlavuodesta”, perustelee Suomi 100 -mitalin käyttöä Suomen Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen.

Suomi 100 -mitalit saavat myös kansainvälistä huomiota, sillä ensi viikolla alkavat Lahden MM-hiihdot jakaa 1500 juhlavuoden mitalia muistolahjaksi kaikille joukkueiden jäsenille.

Suomi 100 -mitalin tuotannon on koordinoinut Suomen Olympiakomitea. Mitalin on suunnitellut Suomi 100 -juhlavuoden ilmeestä vastannut designtoimisto Kokoro & Moi ja ne on valmistanut Kultakeskus.

Urheilun Suomi 100 -juhlintaan kutsutaan koko fanikansa mukaan – fanipiste aukeaa Lahdessa

Lahti2017-juhlakisat toteuttaa ensimmäisenä urheilutapahtumana urheilukansaa innostavan Suomi 100 -fanipisteen, jossa jokainen kisoihin tuleva saa vihkiytyä fanitunnelmaan ja iloiseen kisafiilikseen. Fanipisteessä voi muistella suomalaisen urheilun huippuhetkiä, innostua yhteislauluun tai letkajenkkaan ja jakaa riemukasta fanifiilistä somejaoilla ja Suomen lippu poskella.

– Urheilutapahtumiin tullaan paikan päälle ennen kaikkea tunnelman takia ja tunnelmanhan luovat ennen kaikkea ihmiset. Valtaosa kisayleisöstämme tulee olemaan suomalaisia, jotka pääsevät fanipisteen avulla sopivasti virittäytymään juhlakisatunnelmaan, iloitsee tapahtumajohtaja Jesse Kiuru.

Fanipiste toteutetaan myös muun muassa Turussa Paavo Nurmi Gamesissa 13.6.2017 sekä koripallon EM-alkulohkon peleissä Helsingissä syyskuun alussa.

Lisätiedot / fanipiste ja mitalit:
Hanna Iiskola, hanna.iiskola@olympiakomitea.fi
tuottaja, Suomi 100 – Urheilun supervuosi,
#lahti2017 #suomi100