Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.02.2017 | Huippu-urheilu

EYOF-kisat päättyivät Suomen mitalijuhliin

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit sujuivat Turkin Erzurumissa alusta loppuun positiivisissa suomalaistunnelmissa. Joukkueemme mitalisaaliksi tuli lopulta kymmeneen: yksi kulta, viisi hopeaa ja neljä pronssia.

Päätöspäivänä perjantaina Suomen mitaleista vastasivat ampumahiihdon ja maastohiihdon sekaviestijoukkueet. Ampumahiihtoviestistä Suomi saavutti pronssia ja maastohiihtoviestistä hopeaa.

Maastohiihdon sekaviestissä Suomi taisteli mitalitiloista alusta alkaen Venäjän ja Ranskan kanssa. Venäjä oli lopulta 34,8 sekuntia suomalaisia parempi, mutta Ranska jäi taakse 25 sekuntia. Suomen joukkueessa hiihtivät Miska Poikkimäki, Jasmin Kähärä, Petteri Koivisto ja Josefiina Böök.

– Miska jätti suunnitellusti venäläishiihtäjää avausosuudella. Jasmin taisteli vahvasti ja tiputti ranskalaista kyydistä. Petteri pääsi hyvistä asetelmista liikkeelle, mutta päästi fiksusti venäläisen teilleen. Josefiinalla oli sitten helpohko tehtävä tuoda viesti maaliin kakkosena. Pieni pettymys päivä toki oli, kun kaikkina muina päivinä saavutettiin kaksi mitalia. No, lasketaan tämä sitten kuitenkin vaikka neljäksi mitaliksi tämä viestistä hankittu, maastohiihtäjien valmentaja Jussi Simula letkautti.

Simula oli kokonaisuuten äärimmäisen tyytyväinen seitsemään maastohiihtomitaliin ja joukkueeseensa muutenkin viikon aikana.

Ampumahiihdon sekaviestissä Suomi venyi komeasti pronssille Venäjän ja Ranskan jälkeen. Jenni Keränen, Maija Keränen, Otto Invenius ja Santtu Panttila olivat joukkueen viestinviejät. Joukkue selvisi yhdellä sakkokierroksella ja kaikkiaan kahdeksalla ohilaukauksella kilpailusta.

– Jenniltä avauksessa ja Santulta ankkurina aivan huippusuoritukset, muilla oli perustekemistä. Pronssi oli maksimi, mihin tänään oli mahdollisuus. Kokonaisuuten ampumahiihdon osalta pronssi pelasti paljon, henkilökohtaisilta matkoilta olisin odottanut paria pistesijaa, valmentaja Maija Holopainen tiivisti.

Mäkihypyn poikien joukkuekisa saatiin myös hypättyä päätökseen ja Suomi sijoittui neljänneksi joukkueella Arttu Pohjola, Jonne Veteläinen, Mico Ahonen ja Markus Virrantalo. Ero mitalitilaan jäi 72,9 pistettä.

Alppihiihdon joukkuekilpailussa Suomi putosi puolivälierissä Hollannille voitoin 1-3 ja sijoittui jaetulle viidennelle tilalle. Avauskierroksella Suomi voitti Georgian 4-0. Suomen joukkueessa laskivat Netta Lappalainen, Lisa Boström, Elian Lehto ja Turo Torvinen.

Nils Vähä-Vahe luisteli kisojen päätösmatkalla short trackissä 1000 metrillä oman ennätyksensä 1.44,831 ja sijoittui 24:nneksi.

Kolme mitalia kisoissa hiihtänyt Miska Poikkimäki toimi myös Suomen joukkueen lipunkatajana päättäjäisissä.

Suomen joukkueenjohtaja Peter Brüll oli ylpeä koko suomalaisesta 30:n urheilijan joukkueesta.

– Kaikkiaan joukkueemme urheilijoiden esitykset olivat erinomaisia ja kymmenen mitalia kruunaa koko yhteisen suorituksemme. Oli hienoa nähdä, miten nuoret urheilijat kantoivat ylpeydellä maamme edustusasuja ja käyttäytyivät kaikkiaan erinomaisesti. Saavutimme näistä kilpailuista kolmanneksi eniten mitaleja Venäjän ja Ranskan jälkeen. Maastohiihtojoukkue ansaitsee erityiskehut hienosti sujuneesta kisaesityksestä, Brüll sanoi.

 

Suomen mitalistit EYOF 2017 -kilpailuissa

Kultaa

Miska Poikkimäki, maastohiihto, 7,5 km (p)

Hopeaa

Petteri Koivisto, maastohiihto, 10 km (v)

Turo Torvinen, suurpujottelu

Nella Korpio, pujottelu

Miska Poikkimäki, maastohiihto, sprintti

Miska Poikkimäki, Jasmin Kähärä, Petteri Koivisto ja Josefiina Böök, maastohiihto, sekaviesti

Pronssia

Petteri Koivisto, maastohiihto, 7,5 km (p)

Josefiina Böök, maastohiihto, 7,5 km (v)

Jasmin Kähärä, maastohiihto, sprintti

Jenni Keränen, Maija Keränen, Otto Invenius ja Santtu Panttila, ampumahiihto, sekaviesti

 

Maastohiihdon hopeajoukkueen valmentajan Jussi Simulan videohaastattelu

Erzurumin tulospalvelu

 

 

Lue lisää aiheesta