Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.02.2017 | Seuratoiminta

Gasumilta merkittävä tuki lasten ja nuorten liikuntaan – jatkaa valtakunnallista laatuseuratoiminnan tukemista

Energiayhtiö Gasum jatkaa urheilun laatuseuratoiminnan tukemista yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa. Yhteistyön kohteena ovat lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät Sinettiseurat.

Gasumin tuki on urheiluseuratoiminnalle taloudellisesti merkittävä. Gasum myöntää 14 alueellista 1000 euron kannustuspalkintoa Sinettiseuroille eri puolilta Suomea. Lisäksi yksi seura saa valtakunnallisen Vuoden Sinettiseura -palkinnon, joka on arvoltaan 5 000 euroa. Vuonna 2017 kannustuspalkintoja myönnetään toista kertaa.

−Yhteistyö on osa yhteiskuntavastuullista toimintaamme. Haluamme edistää lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla liikunnallisen lapsuuden ja nuoruuden. Tuemme lasten ja nuorten liikuntaa vauhdittavia ohjelmia valtakunnallisesti, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Urheiluseurat hyötyvät yhteistyöstä kehittyvän Sinettiseuratoiminnan sekä Gasumin kannustuspalkintojen kautta.

Sinettiseurojen palkitseminen nostaa esille arvokasta työtä

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle – laadukkaan toimintasisällön edistämiseen sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Suomessa on 650 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit, jotka perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.

− On hienoa, että Gasum jatkaa nuorisourheilun laatuseurojen tukijana ja kumppanina. Sinettiseuratoiminta on erinomainen malli lasten ja nuorten seuratoiminnan kehittämiseen ja on arvokasta, että Gasum haluaa kannustaa laatuseuroja, toteaa Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson.

− Olemme saanet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään omaa toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle. Sinettiseurojen palkitseminen nostaa esille arvokasta työtä, jota seuroissa tehdään, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja tyytyväisenä.

 

 

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Olympiakomitean ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle – lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Suomessa on 650 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit.

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, tuottaa ja jalostaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa sekä siirtää ja toimittaa niitä energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) johtava pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 915 milj. euroa. www.gasum.fi