Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.03.2017 | Seuratoiminta

Järjestöjohtamisen erikoisammattitutkinnosta vauhtia ja ryhtiä seuran toimintaan

Ensi syksynä on alkamassa jo neljäs Rastorin järjestämä järjestöjohtamisen erikoisammattitutkinto, JET. Koulutuksen ohjelma on kohdennettu juuri järjestötyön tarpeisiin. Tutkinto soveltuu erinomaisesti esimerkiksi urheiluseurojen toiminnanjohtajille, valmennuspäälliköille tai muille seuran kehittämiseen aktiivisesti osallistuville.

Koulutus on mahdollista käydä oppisopimuksena, jolloin sen hinta on seuralle vain 58 euroa. Rastor auttaa ja tukee tarvittaessa oppisopimuspaikan löytämisessä.

Noin 1600 jäsenen seuraa, Tampereen Voimistelijoita, pyörittävä toiminnanjohtaja Riitta Taipale aloitti JET-opinnot viime syksynä.

− Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta. Päivä kuukaudessa on lähiopetusta ja muuten oppiminen tapahtuu etätehtävien ja työssä oppimisen avulla. Meitä on kurssilla parikymmentä, joista pari muuta on lisäkseni liikuntajärjestöistä, Taipale kertoo.

− On ollut tosi mielenkiintoista jutella eri aloja edustavien opiskelijoiden kanssa. Paljon on yhteistä ja samaa, vaikka aihepiiri on eri. Samalla saa myös uusia, raikkaita ajatuksia ja ideoita ajatteluun, Taipale kiittelee.

Hän on saanut koulutuksesta heti konkreettista ja tärkeää tukea seurassa käynnistyneeseen strategiatyöhön, jota tehdään vastaavaa koulutusta parhaillaan käyvän Helena Collinin sparrauksessa.

Juha Heikkala piti aiheesta koulutuspäivän, joka antoi paljon näkökulmia strategian sisältöön ja sen hyödyntämiseen. Teemme uutta strategiaa nyt vahvasti osallistaen. Kuulemme niin työntekijöitä, vapaaehtoisia, valmentajia, vanhempia kuin yli 15-vuotiaita urheilijoitamme, Taipale kertoo innostuneena.

Koulutus on Taipaleen mukaan kirkastanut ajatusta siitä, kuinka kaikella tekemisellä ja tekemättä jättämisellä on vaikutus jatkoon.

− Tulevaisuus täytyy olla aina mielessä. Tämän päivän päätöksillä on vaikutus vuosien päähän. Suosittelen koulutusta kaikille seuran kehittämiseen ja johtamiseen osallistuville, kiteyttää Taipale.

Seuraava Rastorin JET käynnistyy Helsingissä 13.9.2017. Lue lisää http://www.rastor.fi/allianssi-soste-valo

 

JET-koulutuksia järjestävät myös urheiluopistot.