Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.03.2017 | Huippu-urheilu

OKM myönsi kesälajien apurahat 140 urheilijalle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on jakanut 1 096 000 euroa verovapaata urheilija-apurahaa yhteensä 140 kesälajien urheilijalle. 20 000 euron apurahan sai 13 ja 10 000 euron apurahan 40 urheilijaa sekä 87 urheilijaa 5 000 euron apurahan.

Esityksen apurahojen saajista ministeriölle tekee Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö. Ministeri Grahn-Laasosen päätös on Huippu-urheiluyksikön esityksen mukainen. Apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.

– Tämän vuoden aikana osa urheilijoistamme valmistautuu jo täyttä vauhtia ensi vuonna käynnistyviin vuoden 2020 olympialaisten karsintoihin. Urheilija-apurahajärjestelmän tavoitteena on pitkäjänteinen tuki urheilijalle. Siksi on tärkeää taata työrauha heidän valmistautumiselle ja mahdollistaa heille kaikki edellytykset menestymiseen. Apurahaurheilijoiltamme voimme odottaa erittäin mielenkiintoista ja hyvää kilpailukautta, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

– Urheiluapurahojen, niin kesä- kuin talvilajien, kokonaissumma kasvaa viime vuoden 1,7 miljoonasta 2,2 miljoonaan. Pystymme siis myöntämään entistä useammalle apurahakriteerit täyttävälle nuorelle urheilijalle apurahaa. Tämä parantaa heidän mahdollisuuksiaan panostaa urheilu-uraansa aiempaa paremmin tilanteessa, jossa tulot ovat pieniä ja menot suuria, sanoo ministeri Grahn-Laasonen.

Apurahaa myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen. Arvioinnissa otetaan huomioon lajien erityispiirteet, kansainvälinen arvostus ja taso, paralympialajeissa myös eri kilpailuluokkien taso sekä kilpailuihin osallistuvien maiden sekä sarjoihin osallistuvien urheilijoiden määrä.

Apurahan saamisen edellytyksenä on se, että urheilijalla on henkilökohtainen valmentaja tai valmennustiimi ja lajilla on kansainvälisiin arvokilpailuihin valittu maajoukkue. Lähtökohtaisesti apurahan saaminen edellyttää urheilijan kuulumista lajiliiton maajoukkue- ja valmennusjärjestelmän piiriin. Apurahapäätökset tehdään kuitenkin vuosittain valtion talousarvion rajoissa.

APURAHAN SAAJAT