Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.03.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Keppicrossi liikuttaa ja innostaa lapsia – katso video!

Keppicrossi on Suomen 4H-liiton, Suomen Moottoriliiton ja Liikkuvan koulun yhteistyöhön perustuva hanke uuden liikunta- ja harrastusmuodon kehittämiseksi lapsille, perheille ja kouluille. Idea lähti jo suosiota saavuttaneesta keppihevosharrastuksesta. Keppicrossin tavoitteena on tarjota pojille ja tytöille sopiva  harrastus, jota kaikki voivat harrastaa koulussa, kerhoissa ja vapaa-ajalla yhdessä perheen kanssa.

Keppicrossi-tapahtuma oli menestys

– Keppicrossien rakentaminen oli monelle kakkosluokkalaiselle haastava tehtävä, mutta homma toimi upeasti, kun vanhemmat ja kummiluokatkin tulivat mukaan rakennushommiin, sanoo Riin Sirel Nurmijärven kunnan liikuntatoimesta.

– Sukupolviakin tapahtuma yhdisti, sillä mukaan oli pyydetty myös eläkeläisiä vapaaehtoisiksi katsastajiksi, ajanottajiksi ja liputtajiksi. Tunnelma oli siis kaikilta osin hyvin yhteisöllinen ja riemukas, toteaa 4H-liiton kehityspäällikkö Virpi Skippari.

Myös kouluissa ollaan otettu uusi hanke ilolla vastaan.

– Crossikeppis projekti oli monivaiheinen ja vaati suunnittelua ja aikaa toteutuksen onnistumiseen. Oppilaat touhusivat innokkaasti crossarin parissa ja oman aktiivisen lelun rakentaminen oli selkeästi kiinnostavaa ja motivoivaa puuhaa. Itse tapahtumaan oppilaat olivat todella tyytyväisiä. Jotain kertoo myös se, että tapahtuman jälkeen muutamat luokat jatkoivat crossareiden “tuunaamista” vielä vähän hienommiksi, kertoo liikunnanopettaja Ari Murole.

Suomen Moottoriliitossa ollaan niin ikään tyytyväisiä siihen, kuinka moottoripyöräurheilun luonne on saatu valjastettua uudeksi toimintamalliksi ja nimenomaan tärkeään rooliin liikuttamaan lapsia ja nuoria.

– Erityisen mielenkiintoista on nähdä moottoripyöräurheilu uudessa roolissa osana lasten koululiikuntaa ja seurata, miten keppicrossiharrastus otetaan vastaan. Yhteistyö 4H-liiton ja koulujen kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin ja kiitokset kuuluvat kaikille mukana olleille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja tavoitteena on levittää tietoa uudesta lasten liikuntamuodosta, iloitsee Moottoriliiton Ville Salonen.

Teksti: Suomen Moottoriliitto ry

 

VIDEOLINKKI:

Lue lisää aiheesta