Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.03.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Pihaseikkailua Unelmien liikuntapäivänä 10.5.

Toukokuun 10. päivä vietetään 100-vuotiaan Suomen yhteistä liikuntapäivää. Tänä vuonna halutaan, että myös lasten liikuntaunelmat saavat oikeuden tulla toteutettaviksi. Kutsummekin kaikki päiväkodit rakentamaan kanssamme Suomen suurinta liikuntatapahtumaa!

Päiväkotien Unelmien liikuntapäivänä voi järjestää vaikkapa tutuksi tulleen Pihaseikkailun.
Viime keväänä Unelmien liikuntapäivänä päiväkoti Petäjäisen pihassa valittiin lasten suosikit pihaseikkailusta ja lisättiin vielä jotain mukavaa liikkumista. Päiväkoti Vilske vaelsi läheiselle rannalle, jonne oli järjestetty seikkailurata ja lasten crosfitrata. Aarresaari päiväkotien seikkailijoiden luut laitettiin liikkeelle pihapeleissä ja -leikeissä, temppuradoilla sekä urheilukilpailuissa talven aikana opittujen liikkumis-, tasapaino- ja käsittelytaitojen innoittamina.

– Touhua syntyy, kun resepti on riittävän yksinkertainen: ideoidaan ja irrotellaan iloisesti yhdessä isot ja pienet! Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, kannustaa Matleena Livson Olympiakomiteasta.

Lasten unelmat esille

Tämän vuoden Unelmien liikuntapäivässä halutaan tarjota lapsille mahdollisuus unelmoida. Aikuiset ovat kysyjiä ja kuuntelijoita ja auttavat löytämään ratkaisuja lasten haaveille ja ideoille.

Piispanlahden päiväkodissa Kaarinassa vallataan pikku metsä, koulun kenttä, päiväkodin piha ja sali lasten käyttöön.

– Olemme jo aloittaneet suunnittelun. Viemme lapset metsään, koulun kentälle ja päivähoidon pihalle ja innostamme heidät unelmoimaan mitä kaikkea he haluasivat täällä tehdä. Kirjaamme ylös lasten toiveita ja ideoita ja siitä se meidän unelmien liikuntapäivä sitten syntyy, kertoo varhaiskasvatuksen erityisopettaja Tuija Nordlund.

Ilmoittakaa tapahtumat unelmienliikuntapäivä.fi -palvelussa ja osallistukaa arvontoihin

Kaikki päivän tapahtumat löytyvät karttapalvelusta www.unelmienliikuntapäivä.fi, jonne pääsee ilmoittamaan sekä kaikille avoimia että vain tietylle omalle ryhmälle (päiväkoti, kaveriporukka, koulu tms.) suunnattuja suljettuja tapahtumia. Ihan kaikki tapahtumat, pienimmätkin, kannattaa ilmoittaa!

Ilmoittakaa siis teidänkin päiväkodin tapahtuma unelmienliikuntapäivä.fi –palvelussa. Näin päiväkotinne on yhdessä tekemässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa, joka näkyy ja kuuluu isosti myös mediassa.

Kaikki tapahtumansa ilmoittaneet osallistuvat liikettä lisäävien palkintojen arvontaan. Arvonnat suoritetaan maaliskuun, huhtikuun ja toukokuun 10. päivä. Lisäksi 100 ensimmäiselle tapahtuman ilmoittajalle luvassa yllätyspalkinto. Tänä vuonna kaikki Unelmien liikuntapäivän tapahtumat ovat Suomi 100 –tapahtumia!

Rakennetaan yhdessä Suomen suurin liikuntatapahtuma.

Lisätietoja

 www.unelmienliikuntapaiva.fi

 Logot ja julisteet täältä

Nina Korhonen nina.korhonen@olympiakomitea.fi
Matleena Livson matleena.livson@olympiakomitea.fi tai
Tuula Paataja, tuula.paataja@olympiakomitea.fi

Lue lisää aiheesta