Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.03.2017 | Olympiakomitea

Suomi 100 näyttävästi esillä päättyneissä Lahden MM-kisoissa – kisakävijöiden poskiin painettiin 74 000 Suomen lippua

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden juhlinta jatkui urheiluväen keskuudessa näkyvästi Lahden MM-kisoissa. Jaetuista Suomen lipun muotoisista poskitarroista tuli juhlakisojen hitti.

Lahden juhlakisoissa kisakävijöiden tunnelmaa kasvatettiin erityyppisillä kisakatsomoilla ja kannustamiseen liittyvällä kisarekvisiitalla. Suomen Olympiakomitea toteuttaa vuoden 2017 aikana kokonaisuutta, jossa urheilutapahtumissa nostetaan esille Suomi 100 -juhlavuotta. Lahdessa kisa-alueen sisäänkäynnin yhteydessä toimi Suomi 100 -faniteltta, jossa jaettiin osana ohjelmaa kaikille halukkaille Suomen lippu -tarroja poskiin. Poskitarroista kehkeytyi kisojen aikana ilmiö.

Kisavieraat etsiytyivät paikalle saadakseen muiden poskissa näkemiään lipputarroja ja iloitsivat Suomi 100 -fanirekvisiitasta ottamalla kuvia faniteltalla. MM-kisojen aikana kisaväen poskiin painettiin yhteensä huimat 74 000 tarraa ja yhteiskuvia teltan selfiekoneella otettiin yli 2 500 omaan käyttöön ja sosiaalisessa mediassa levitettäväksi.

Myös Lahden kisaorganisaatio oli tyytyväinen yhteistyössä toteutettuun telttapisteeseen ja sen panokseen kisatunnelman virittämisessä.

– Teltalla oli huikean hienoa yleisöpalvelumeininkiä ja iloista mieltä. Juuri mitä haettiin, kehuu tapahtumajohtaja Jesse Kiuru.

Samoin Suomi 100 -juhlavuoden organisaatio on tyytyväinen, miten urheiluväki oli mukana Suomi 100 -juhlinnassa.

– Oli mahtavaa huomata, miten juhlavuoden kunniaksi jaettuja poskilippuja näkyi joka puolella yleisön keskuudessa. Tämä hauska ja yksinkertainen tapa juhlia Suomi 100:aa levisi hyvin myös mediassa, iloitsee Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen.

– Tavoitteena Suomi 100 -juhlinnassa on kokea iloa ja yhteenkuuluvuutta ja levittää positiivista juhlatunnelmaa, sillä tämä on koko Suomen asia. Lahdessa tämä onnistui erinomaisesti. Ihmiset tempautuivat hienosti mukaan tunnelmaan. Toivottavasti urheilutapahtumat jatkavat tätä tunnetta, mitä Lahdessa saatiin aikaan, Timonen toivoo.

Vuonna 2017 järjestetään poikkeuksellisen paljon suuria arvokisoja Suomessa. Urheilun Supervuonna seuraavat isot urheilukisat ovat taitoluistelun MM-kisat Helsingissä 29.3.–2.4.2017.

Urheilun supervuoden nettisivut.

Artikkelin kuva: Ossi Saarinen