Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.03.2017 | Seuratoiminta

Hiiop! Uusi vapaaehtoistyön kohtaamispaikka kutsuu urheiluseuroja

Satavuotiaan Suomen kunniaksi Suomeen avattiin vuodenvaihteessa uusi vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikka. Tavoitteena on juhlavuoden kunniaksi kannustaa suomalaiset mukaan vapaaehtoistyöhön 100 vuoden edestä. Hiiop100.fi avulla voi kutsua apukäsiä vaikkapa urheilutapahtumaan, jota on järjestämässä.

Hiiop100.fi:ssä kuka tahansa voi ilmoittaa vapaaehtoistehtävän, jota on järjestämässä, etsiä vapaaehtoisia ja koota yhteen sivuston kautta ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään. Urheiluseuroille sivusto voi toimia vaikkapa tapahtumavapaaehtoisten rekrytointityökaluna. Uuden palvelun tavoitteena on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä ja tukea järjestöjen työtä.

Sivusto on vapaaehtoistyön välityspalvelu, joka sujuvoittaa vapaaehtoistyön ja sen potentiaalisten tekijöiden kohtaamista. Tapahtumasta kiinnostunut vapaaehtoinen ilmoittautuu tehtävään näppärästi sivuston kautta vain täyttämällä yhteystietonsa. Tehtäviä voi etsiä sivulla paikan, ajankohdan ja teeman perusteella. Tavoitteena on kannustaa suomalaiset kokeilemaan vapaaehtoistyötä päiväksi satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Hiiop100.fi on osa OPn lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Tavoitteena on kerryttää vuoden 2017 aikana 100 vuotta vapaaehtoistyötä, ja siihen tarvitaan jokaista suomalaista. Juhlavuoden aikana jokainen OPn työntekijä saa tehdä päivän vapaaehtoisena työajallaan. Urheiluseurat voivat myös tarjota vapaaehtoismahdollisuutta OPlaisille oman toimintansa parissa.

Hiiop! Miten mukaan?

OPn ja Suomen Olympiakomitean (ent. Valo) pitkäaikaisen yhteistyön teemoja vuonna 2017 ovat vapaaehtoistoiminta sekä liikunnan ja urheilun unelmavuosi. Yhteistyö on osa OPn yhteiskuntavastuullista toimintaa ja sillä halutaan edistää lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa.