Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.04.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Ilo kasvaa liikkuen -ohjelma ja Liikkuva koulu yhteen

Varhaisvuosien aktiivinen ja liikunnallinen arki luo pohjaa liikunnalliselle elämäntavalle. Suomen Olympiakomiteassa, aikaisemmin Valossa, koordinoitu varhaiskasvatuksen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma –  Ilo kasvaa liikkuen – on luonut verkostoineen hyvän perustan pienten lasten aktiiviselle arjelle. Ohjelmassa on jo mukana yli 1300 varhaiskasvatusyksikköä, 100 000 lasta ja 20 000 varhaiskasvattajaa eli yhteensä noin 40% kokonaisuudesta.

– Olemme Olympiakomiteassa ylpeitä siitä, että ohjelmaa halutaan edelleen vauhdittaa opetus- ja kulttuuriministerin toimesta. Lisäksi tiiviimpi yhteistyö Liikkuva koulu -ohjelman kanssa on ennen kaikkea kaikkien suomalaisten lasten ja perheiden etu. Ohjelmien tiivis yhteistyö luo hienon liikunnallisen jatkumon varhaisvuosista nuoruuteen, toteaa Lisää liikettä yksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmaa on toteutettu aluksi Nuoren Suomen kokeiluna vuodesta 2012. Valossa siitä tuli valtakunnallinen ohjelma 2015. Valon lakkautuksen yhteydessä ohjelma siirtyi Olympiakomiteaan. Sipilän hallituksen Liikkuva koulu -kärkihankkeen toteutukseen liittyen opetus- ja kulttuuriministeriö on esittänyt Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman siirtämistä osaksi kärkihankkeen toteutusta. Olympiakomitea ja Liikkuva koulu -ohjelma ovat sopineet ohjelman yhdistämisestä Liikkuva koulu -ohjelman toteutukseen. Esitys ja toteutus on myös TEHYLI-strategian toimeenpanosuunnitelman mukainen.

Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman siirtyessä Liikkuvan koulun yhteyteen, tehdään liikkeen luovutuksen kaltainen siirto, jossa toiminnot ja henkilöstö siirtyvät sellaisinaan uuteen organisaatioon. Asia on edelleen valmistelussa ja lopullinen toteutus tapahtunee touko-kesäkuun vaihteessa. Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmaa toteutetaan edelleen samoin kuin ennenkin eikä muutos vaikuta ohjelman toteuttamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 4.4.2017:
Liikkuva koulu laajenee varhaiskasvatukseen, resursseja päiväkotien pihojen kunnostamiseen

Lue lisää aiheesta