Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.04.2017 | Olympiakomitea

Suomisport -digipalvelun toiminta käynnistynyt -mukana jo 11 liittoa

Vuoden vaihteessa käynnistynyt Suomisport on koko urheiluyhteisön nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu. Neljän pilottiliiton (Agility, Aikido, Cheerleading, Taekwondo) voimin käyttöön otetun Suomisportin kautta on jo myyty yli 12.000 lisenssiä ja palvelulla on yli 16.000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Suomisportissa on jo mukana 11 liittoa ja lähes 2.000 seuraa. Suomisportin ykköstavoite on eri toimijoiden arjen helpottaminen.

– Havahduin yllätyksekseni kesken lisenssin ostamisen siihen, että suomisport.fi on yksi parhaiten toteutetuista webbipalveluista, joita olen käyttänyt. Kaikki aiheeseen liittymätön, turha ja sekava tauhka sekä käyttäjältä vaaditut ylimääräiset vaiheet loistavat poissaolollaan, toteaa yksi palvelua käyttäneistä.

Lajiliitot tyytyväisiä palvelun käynnistymiseen

Pilottiliittojen palautteen mukaan Suomisport on vähentänyt oleellisesti toimistojen työmäärää erilaisten virheellisten maksujen selvittelyjen osalta. Erilaisia tiedusteluja toimistoihin tulee tuskin lainkaan, koska erinomaisella palvelumuotoilulla ostaja ohjautuu palvelussa automaattisesti oikeisiin valintoihin. Suomisportiin integroitu Maksuturvan maksupalvelu saa erityiskiitosta. Kaikki verkkopankit, käytetyimmät luottokortit sekä laskulla tai erälaskulla maksaminen onnistuvat sujuvasti. Mobiilimaksaminen hoituu tällä hetkellä MobilePayllä ja jatkossa useammalla mobiilimaksuvälineellä.

– Palvelun toteuttajat, Olympiakomitean kehittäjäkumppanit Vincit ja Maksuturva, ovat tehneet erittäin hyvää työtä. Suomisport lähti jo heti pilottivaiheen alkaessa joulun alla jouhevasti käyntiin, ja pilotoinnin aikana parannuksia järjestelmään on tehty kiitettävää tahtia, kommentoi Suomen Taekwondoliiton pääsihteeri Tatu Iivanainen.

– Olemme olleet todella tyytyväisi siihen, että lähdimme pilottiliittona mukaan. Näin olemme päässeet kehittämään palvelua jäsenistöämme mahdollisimman hyvin palvelevaksi. Harrastajamme ovatkin kiitelleet lisenssin oston sujuvuutta ja helppoutta.

– Lisenssikauden alkaessa tammikuun alussa odotimme, että kohta alkaa toimiston puhelimet ja sähköpostit tulvia yhteydenottoja uuden myyntikanavan käyttöönotosta. Hämmästyksemme oli suuri, kun juuri mitään yhteydenottoja lisenssien ostajilta ei tullut, kertoo Cheerleadingliiton lisenssihallinnosta vastaava järjestösihteeri Emma Peltola.

– Agilityn lisenssien myynti on selvästi edellä vuoden takaisesta. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, johtuuko se uudesta sujuvasta myyntikanavasta vai jostain muusta. Suomisportin käyttöönotto on joka tapauksessa ollut erinomaisesti hoidettu prosessi. Saamme Suomisportista tarvittavaa dataa myös vanhaan kilpailujärjestelmäämme sujuvasti, sanoo Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola.

Toiminta laajenee

Suomisportin pilottivaihe lisenssien myynnin osalta on nyt takana. Huhtikuun alusta lähtien uusia liittoja alkaa tulla mukaan lisenssikausien vaihtumisen rytmiin. Huhtikuussa palvelu käyttää jo yli 10 liittoa. Lentopallo starttaa toukokuussa ja suurimpiin lisenssiliittoihin kuuluvan Salibandyn lisenssikausi alkaa Suomisportissa heinäkuun alussa.

Suomisport ei laajene vain mukaan tulevien lajien myötä. Uudet toiminnallisuudet tulevat palveluun vaiheittain. Keväällä käyttöön tulee tapahtumahallinta ja sen jälkeen siirrytään jäsenyyksien hallintaan. Nämä muodostavat palvelun kovan ytimen, jonka ympärille rakentuu suomalaisen liikunnan ja urheilun digitaalinen ekosysteemi lähivuosina.

Suomisport -palvelu osoitteessa www.suomisport.fi

Lue lisää aiheesta