Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.04.2017 | Huippu-urheilu

Urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten avustukset jaettiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten avustuksista. Päätöksen mukaisesti 22 urheiluakatemiaa ja valmennuskeskusta saa avustuksia yhteensä 1,9, miljoonaa euroa. Akatemiat ja valmennuskeskukset saivat nyt rahoitusta ensimmäisen kerran yhteisestä potista. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö osallistui avustuspäätöksen valmisteluun antamalla asiasta oman lausuntonsa.

– Urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten välille on rakennettu uusi yhteinen toimintasuunnitelma, jonka tavoitteena on määrittää selkeämmät roolit nykyisille toimijoille. Samalla pyrimme siihen, että toimintaympäristöt organisoituvat nykyistäkin tehokkaammin lajien ja urheilijoiden tueksi ja samalla toimimme vahvemmin yhdessä valtakunnallisena verkostona, sanoo Huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelman johtaja Simo Tarvonen.

Akatemioiden ja valmennuskeskusten avustusten kokonaissumma kasvoi tälle vuodelle 300 000 eurolla. Kasvanut summa on tarkoitettu urheilijoiden asiantuntijapalveluiden kehittämiseen urheiluakatemioissa.

– Olemme tyytyväisiä kasvaneeseen summaan. Haluamme että verkoston valtakunnalliset toimijat pystyvät vastaamaan entistä paremmin kansainvälisen kilpailun haasteeseen. Lisäksi kehittämme myös verkostossa mukana olevia alueellisia ja paikallisia toimijoita entistä vahvemmiksi. Kaikille urheiluakatemioille ja valmennuskeskuksille riittää tekemistä suomalaisen urheilijan polulla, Tarvonen sanoo.

Avustuspäätös OKM:n sivuilla

Valtakunnallinen urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten rakenne.

Lue lisää aiheesta