Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.04.2017 | Olympiakomitea

Olympiakomitean yrityskumppanit testasivat Tokion 2020 Olympialaisiin uutena lajina tulevaa kiipeilyä

Nopeammin, voimakkaammin, korkeammalle! Olympialiikkeen mottoa mukaillen Tokion olympialaisissa 2020 kiipeilyssä kisataan kolmen lajin yhdistelmänä, lajit ovat vaikeuskiipeily eli lead, boulderointi ja nopeuskiipeily.

6.4. oli Olympiakomitean kumppaneiden vuoro mitata omia rajojaan ja tutustua tähän uuteen olympialajiin.

Lajin saloja avasivat köysikiipeilyn SM-mitalistit Kuutti Huhtikorpi ja Maria Skyttä sekä KiipeilyAreenan perustaja Peter Hammer.  Treeneille mahtavat puitteet tarjosi Pohjoismaiden suurin ja korkein kiipeilykeskus Salmisaaren KiipeilyAreena.

Herättävän aamujumpan jälkeen oli aika päästää kumppanit seinälle ja uusiin korkeuksiin. Maria näytti jyrkällä kisaseinällä mallia ja kiipesi häkellyttävän helposti yhden KiipeilyAreenan vaikeimmista reiteistä. Kuutti näytti myöhemmin mallia kiipeilijöiden voimista boulder-seinällä.

”Kiipeily on Suomessa sekä maailmalla kovassa nosteessa. Suomessa erityisesti boulder-kiipeilijöiden taso on kova”, selosti Kuutti. Vielä ei kuitenkaan tiedetä lähteekö Tokioon yhtään suomalaista kiipeilijää.

Kuutin ja Marian hyvistä neuvoista huolimatta kädet ja ylävartalo olivat hapoilla kiipeilyn jälkeen. Peter rohkaisi kaikkia kuitenkin tulemaan uudestaan ja kertoi kiipeilyn palkitsevan nopealla kehityksellä. Osallistujien iloisista ilmeistä päätellen tulijoita riittää.

”Mahtavaa päästä näkemään huippukiipeilijöiden suorituksia ja kuulemaan lajista vähän enemmän. Itse kiipeily oli yllättävän rankaa, mutta todella hauskaa,” totesi OPn Ari Koski.

”Olipa taas hieno nähdä ihmisten innostuvan uusista asioista. Samalla fiiliksellä ja energialla  työviikko tulisi valmiiksi kahdessa päivässä”, nauroi Olympiakomitean Mikko Selin.

Treeneissä mukana olivat: Atos, Autotalo Laakkonen, Ramirent, OP, Procter & Gamble, Loiste, ElämysGroup, Finavia, Caverion ja Unilever. Kiitos osallistujille!