Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.04.2017 | Seuratoiminta

Urheiluseuroille uusi laatuohjelma

Olympiakomitean uudella seurojen laatuohjelmalla varmistetaan seuratoiminnan lupauksen toteutuminen liikkujan ja urheilijan polkujen eri vaiheissa. Samalla vahvistetaan yhdessä tekemistä ja rakennetaan innostavaa toimintakulttuuria. Laatujärjestelmää keskiviikkona lajiliittojen toiminnanjohtajille esitellyt Olympiakomitean Eija Alaja alleviivasi, että laatuohjelma on ennen kaikkea seuratoiminnan kehittämisen väline.

– Laatuohjelman avulla kannustamme seuroja heidän hyvän työnsä tekemisessä ja tuomme seuratyötä esille. Samalla parannetaan seurojen imagoa ja eri toimijoiden yhteistyötä, kertoi Eija Alaja.

Yhteistyö onkin laatuohjelmalle keskeinen teema. Laatuohjelma on väline, jota kehitetään ja rakennetaan yhdessä. Sen avulla asetetaan suunnat sille minkälaista on laadukas lasten urheilu, minkälaista seuratoiminnan pitää olla jotta se mahdollistaa huipulle pääsyn ja toisaalta minkälaista aikuisten harrastustoiminnan pitää olla.

– Yhteinen visuaalinen ilme ja yhdessä luodut työvälineet helpottavat kaikkien työtä. Tärkeää on myös löytää kaikille oikeat roolit, Alaja kertoi.

Viestintä, johtaminen ja osaamisen kehittäminen ovat yhteisiä laatutekijöitä kaikille kolmelle laatuohjelman osa-alueelle. Jokaisella osa-alueella lisäksi omat spesifit laatutekijänsä, joita työstetään seuraavaksi yhdessä.

– Tähän asti esimerkiksi Palloliitolla sinettitoiminta on sidottu osaksi omaa laatujärjestelmää, ja meidän täytyy yhdessä miettiä miten vastaavat toimintamallit jatkossa toteutetaan, Alaja kertoi.

Tämän vuoden aikana kokeillaan laatuohjelman eri osa-alueiden toimivuutta ja kerätään kokemuksia niistä. Ohjelman on tarkoitus kokonaisuudessaan käynnistyä vuoden 2018 alussa. Sinettiseuratoiminta on osa uutta laatujärjestelmää.

– Uusi laatuohjelma kannustaa seuroja kehittämistyöhön ja edistää toimintatapoja, jotka vaikuttavat merkittävästi ja urheilijan sekä liikkujan arkeen, Alaja summasi.