Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.04.2017 | Olympiakomitea

Kansainvälinen Sports Club for Health projekti päätökseen – suomalaisilla toimijoilla merkittävä rooli sisällön rakentamisessa

Suomen Olympiakomitea on hallinnoinut Sports Club for Health (SCforH) Erasmus+ -hankeen toista vaihetta (2015-2017), jossa mukana on ollut 9 EU-maata – 19 eri kumppania. Uudenlaista työtä terveysliikuntaan liittyen on tehty tiiviisti yhdessä lajiliittojen, liikunnan aluejärjestöjen, yliopistojen ja kansainvälisten urheiluorganisaatioiden kanssa. Suomesta mukana ovat olleet Suomen Uimaliitto, Suomen Voimisteluliitto, Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Nyrkkeilyliitto, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu, Jyväskylän Yliopisto sekä Turun Yliopisto

Suomalaiset asiantuntijat esittelevät sisällöt

Brysselissä Olympiakomitean erityisasiantuntija Matleena Livson esittelee projektin sisältöä ja Uimaliiton toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö uinnin seuratoiminnassa Suomessa käyttöön otettuja malleja. Kansainvälisen korkean tason päätöstilaisuuden avauspuheenvuorot pitävät Takkula ja Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo.

– Työ on ollut erittäin kiinnostavaa ja sitä on tehty todella hyvässä yhteistyössä eri kansainvälisten tahojen ja asiantuntijoiden kanssa. Organisoidulla liikunnalla (esim. urheiluseurat, lajiliitot, Olympiakomiteat) on paljon annettavaa myös terveyden edistämiseen. Merkittävää on ollut mielestäni se, että kaikki johtopäätökset sekä käytännöt elinikäisen terveysliikunnan edistämiseksi urheiluseuroissa on pystytty tunnistamaan sekä todentamaan mukana olleiden tutkijoiden ja yliopistojen kanssa, toteaa projektin johtaja, Olympiakomitean asiantuntija Ulla Nykänen.

– Olemme pystyneet Sports Club for Health-projektin aikana ja sen tukemana kehittämään omaa toimintaamme. Olemme integroineet terveyttä edistävän liikunnan osaksi strategiaamme. Seuroissa tehdään jo tälläkin hetkellä hienoa työtä terveyden edistämisessä ja harrasteliikuntamahdollisuuksia lisäämällä seuroista tulee entistäkin merkittävimpiä terveyden edistäjiä, toteaa Eerika Laalo-Häikiö.

Sports Club for Health -projektin päätösseminaarin suoraa lähetystä Brysselistä 25.4. voi seurata klo 16.00-18.40
https://scforh-project.livecasts.eu/scforh-project-closing-seminar

Lisää tietoa sekä materiaaleja lajiliitoille, urheiluseuroille, tutkijoille ja poliittisille toimijoille löytyy osoitteessa www.scforh.info

Suomessa jatketaan SCforH-toimintatavan käytäntöön vientiä mm. tulevassa Seuratoiminnan laatuohjelmassa.

 

Lisätietoja:

Projektin johtaja Ulla Nykänen
ulla.nykanen@olympiakomitea.fi
p. 050 3737636

Projektikoordinaattori Timo Hämäläinen
timo.hamalainen@plu.fi
p. 050 5850461