Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.05.2017 | Seuratoiminta

Liikkujan polku -verkosto kokoontui ideoimaan – Eri ikäiset yhdessä liikkumaan

Liikkujan polku -verkoston kokoontuminen 4.5. alkoi kauniissa kevätaamussa, kun Hengitys- ja Voimisteluliiton toimesta annettiin ”Keppiä Suomen kansalle”! Aamuverryttelyjen jälkeen paneuduttiin sisäiseen liikuntamotivaation tukemiseen sekä eri ikäisten yhdessä liikkumiseen. Taustalla olivat verkostolta kerätyt ehdotukset seuraaviksi yhteisiksi työn kohteiksi nyt käynnissä olevien Suomi 100 ja Liikkumisen unelmavuoden jatkoksi.

Konkreettinen ehdotus koko verkoston yhteiseksi teemaksi oli saatu jo alkuvuodesta perheliikunnan edistämiseen liittyen ja kannatusta asiaa kohtaan sekä muita mahdollisia aiheita oli tiedusteltu kevään aikana koko verkostolta. Kyselyyn saatiin 39 vastausta ja niissä olivat hyvin edustettuina verkostossa toimivat erilaiset tahot. Saatujen vastausten ja teemaryhmien kuljettajien yhteisen työstön pohjalta teemaa haluttiin laajentaa eri ikäisten yhdessä liikkumisen edistämiseen, jonka osana perheliikunta on yksi keskeinen toimintamuoto. Yhteisen teeman lisäksi teemaryhmillä on omia, jo sovittuja ja käynnistyviä projekteja, joiden parissa ne jatkavat työtään.

Verkostopäivän yhteisessä työstössä eri ikäisten yhdessä liikkumista tarkasteltiin niin eri teemaryhmien näkökulmista kuin koko verkoston työn osalta. Lisäksi kerättiin tietoa eri tahojen jo käynnissä olevista hankkeista ja toimintamuodoista. Viimeisessä työstövaiheessa paikalla olleet äänestivät mielestään kiinnostavimmat toimenpide-ehdotukset jatkotyöstöön. Runsaasti kannatusta saivat mm. toimenpiteet, joilla vaikutetaan kuntapäättäjiin perheiden liikkumisen edistämiseksi (”valtuuston perheliikuntapäivä”) sekä sellaiset eri lajien toimintamuodot ja seurojen harjoitukset, joihin eri ikäiset voivat osallistua. Kuljettajaryhmä työstää 16.5. kokouksessaan eniten kannatusta saaneita ehdotuksia ja päättää, miten niiden kanssa edetään, sopii valmisteluvastuista ja yhteistyötapaamisista. Etenemisestä tiedotetaan tulevissa uutiskirjeissä. Päivän lopuksi esitettiin avoin kutsu ilmoittautua valmisteluun mukaan.

Tilaisuuden esitysmateriaalit>

Lisätietoa Liikkujan polku -verkostosta>

Haluatko mukaan Liikkujan polku -verkoston jäseneksi? Ilmoittaudu tästä>