Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.05.2017 | Olympiakomitea

OPn unelmaletkis ilmensi iloisesti henkilöstöliikunnan isoja merkityksiä

Meillä Unelmien liikuntapäivän pääviesti on ollut, että liikunnan ei todellakaan tarvitse olla liian vakavaa. On lupa porukalla tehdä sellaista, mistä tulee hyvä fiilis ja tässä sitä on ihan mahdotonta välttää, tiivistää OP Ryhmän yritysmarkkinoinnin yksikönpäällikkö Terhi Wimmer letkiksen jälkitunnelmissa.  

 

Olympiakomitean yhteistyökumppanin viesti kevään Unelmien liikuntapäivästä vilisti talven aikana OPn intrassa läpi koko Suomen Vallilan pääkonttorista paikallisiin Osuuspankkeihin. Kaikki OPlaiset kutsuttiin mukaan ideoimaan tempauksia yhteisen liikkeen lisäämiseksi.

– Erittäin innokkaasti ideointiin osallistuttiin sosiaalisessa mediassa. Hyvä alusta tapahtumille on ollut #opliikkeelle, jonka kautta viestit ovat onnistuneesti levinneet myös omaa porukkaa laajemmalle, kertoo Wimmer.

Pop up -tempauksia syntyi laidasta laitaan. Osa yhdistyi osaksi työarkea työmatka- ja taukoliikunnan muodossa, osa toteutui vapaa-ajalla esimerkiksi perheen kesken. Kirjo vaihteli seisoma- ja kävelypalavereista talviturkkien heittämiseen. OPn Vallilan toimitiloissa kannustettiin mm. työmatkaliikuntaan, kävelypalavereihin ja työasentojen vaihteluun.

– Työfysioterapeutti oli heti aamulla hissin ovella passissa ohjaamassa ystävällisesti portaiden käyttöön. Päivän aikana hän kiersi antamassa vinkkejä työergonomiaan, luettelee Wimmer, jonka vetämä letkajenkka keräsi häntäänsä reilut 50 jenkkaajaa.

Liikkumisen meiningille on OPssa hyvät pohjat

Wimmer kertoo, että erityisesti viime vuosien aikana OPn uuden terveys- ja hyvinvointiliiketoiminta-alueen rakentamisen rinnalla myös henkilöstöä on kannustettu omasta hyvinvoinnista ja työkunnosta huolehtimiseen.

Työarjessa on kiinnitetty paljon huomiota istumisen vähentämiseen.

Noin vuosi sitten aktivoitumisen avuksi tuotettiin videoitu taukotreeni, jonka liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä veti ensiksi omalle johtoryhmälleen ja sen jälkeen myynnin johdolle korostaen jokaisen finanssialalla työskentelevän vastuuta pitää huolta myös itsestä.

Wimmer kehuu vastuullisuuteen tarttumisesta syntyneen suorastaan ilmiö, #opliikkeelle, jonka välityksellä kilometrikisoja, lankkuhaasteita ja mitä milloinkin pullahtelee eri puolilla Suomea miltei päivittäin.

– Arkiliikunta on liikkumisen muoto, joka hyödyttää meitä ehdottomasti eniten. Unelmien liikuntapäivän aikana on ollut hauska nähdä ihmisten pysähtyvän hissin luona olevan lapun äärellä, joka vinkkaa portaiden käyttöön – ja he oikeasti ovat valinneet portaat! Se on tänään pieni asia, mutta kun valinta pikkuhiljaa siirtyy tästä päivästä jokapäiväiseen arkeen, uudella tottumuksella on iso merkitys työkuntoon, painottaa Wimmer.

Entä alentaako työpaikan yhteinen tempaus myös vähän liikkuvien osallistumisen kynnystä?

– Ainakaan letkajenkassa ei liikunnallisia erityistaitoja tarvita, vain asennetta ja hetkeen heittäytymisen kykyä. Toivotaan, että tässä käy niin kuin muutama vuosi sitten toteutetussa OPn flash mob -tanssitapahtumassa. Siihen onnistuttiin houkuttelemaan mukaan heitäkin, joilla oli tuskin lainkaan tuntumaa liikkumiseen, mutta moni heistä on kertonut jääneensä tanssiin positiivisesti koukkuun.

Uskon tällaisten liikunnallisten tempausten merkityksellisyyteen niin yksittäisen ihmisen fiilikselle kuin yrityksen yhteishengelle, toteaa personal trainer -taustan omaava yksikönpäällikkö.

Unelmien liikuntapäivänä 10.5. erilaisia merkityksellisiä tapahtumia eri puolilla Suomea järjestettiin noin 1300.

 

Kuva OPn Vallilan toimitiloissa kiertäneestä letkiksestä

Lue lisää aiheesta