Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.05.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Päivä täynnä liikettä, iloa ja toteutuneita unelmia

Unelmien liikuntapäivää vietettiin keskiviikkona 10.5. vuoroin auringosta ja lumisateesta nauttien. Päivä kannusti jokaista keksimään ja kokeilemaan helppoa, lähellä olevaa liikuntaa. Vauhtia ja kekseliäisyyttä riitti läpi Suomen. Teemapäivä villitsi myös sosiaalisen median. Katso päivän antia tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

Lapset ja perheet liikkeellä

Kannelmäen leikkipuisto oli muuttunut liikuntapäivän ajaksi temppuradaksi. Tarjolla oli pomppupatja, ketteryysratoja, palloja, frisbeen ja hernepussien heittoa ja paljon muuta mielenkiintoista, jotka saivat lapset liikkeelle ja aktiivisesti leikkimään ihan huomaamatta.

− Pomppupatja oli kaikkein paras. Siinä sai juosta ja hyppiä, kertoi 3-vuotias Elias silmät loistaen.

Tokoinrannassa pallot pyörivät, kun perheet pääsivät yhdessä vauhtiin erilaisissa liikuntapisteissä.

Koulut vauhdissa

Mansen aarrejahdissa Kaukajärven koulun oppilaat lähtivät innoissaan etsimään aarrekammioita ja aarteita ja energiaa klaaneilleen. Mansen aarrejahti on mobiilisovelluksella tehtävä kaupunkiseikkailu, jonka tarjosi kouluille käyttöön Liikkuva Tampere -ohjelma.

− Tällaisella mobiilipelillä saamme liikkeelle myös sellaiset oppilaat, jotka eivät muuten liiku riittävästi, kertoi 4C-luokan opettaja Tiina Kuosmanen.

− Olisi hienoa, jos tällainen peli olisi opettajien käytössä useamminkin kuin näin kerran vuodessa.

 

Aktiivinen arki

Helsingissä Pirkkolan urheilupuistossa päivä startattiin kuntoilupaikalla tehokkaalla kiertotreenillä. Jari Pitkänen oli pysähtynyt työmatkapyöräilyn lomassa treenaamaan.

− Teki kyllä hyvää ja oli näppärä yhdistää työmatkaan. Pysähdyn tässä usein muutenkin matkan varrella. Tällaiset kuntoilupisteet ovat kyllä parasta, mitä kaupunki voi liikkumisen eteen tehdä! Pitkänen kiitteli.

Tampereen Koskikeskuksen kauppakeskuksessa haastettiin ohikulkijat kyykkäämään. Ida Starck ja Janna Sillman kyykkäsivät onnistuneesti 20 kyykkyä ja saivat palkinnoksi Tampereen liikenteen Nysse-lipun (=bussilipun).

Kyykkyjä haastamassa Koskikeskuksessa olivat Tampereen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat.

Matka hyvään kuntoon -rekka oli parkissa Tampereen keskustorilla Unelmien Liikuntapäivänä. Useita satoja ihmisiä kävi päivän aikana Kehon kuntoindeksi -testeissä sekä hakemassa tietoa arjen aktiivisuuden lisäämiseen sekä terveellisiin ruokailutottumuksiin.

 

Helsingin Kampissa päivän teemana oli aktiviinen, terveellinen elämäntapa. Fredan hyvinvointikeskuksen väki lähti yhdessä sauvakävelylenkille ja hymyä riitti, vaikka välillä rakeita tuli taivaalta.


OP Vallila keräsi työpaikalle mahtavan 100 hengen letkajenkan!

Myös taukoliikunta oli suosiossa. Olympiakomitean tiloissa jumpattiin yhdessä.

Veripalvelun väki rentoutui metsäjoogalla.

Lajit tutuiksi testaamalla 

Tampereen Keskustorilla oli useiden lajien kokeiluja.

Miekkailupaikalta raikui nauru, kun Elisa Oksanen ja Katriina Ikäläinen kokeilivat ensimmäistä kertaa miekkailua.

− Hauskaa oli, leikkimielellä, Oksanen kertoi.

Naiset olivat lähteneet työpaikaltaan Siltavalmennuksesta ryhmänä tutustumaan Unelmien Liikuntapäivän pisteisiin. Miekat ja asut paikalle toi miekkailuseura Kalpaveljet.

Tampereeen Ilveksen kokeilupisteellä sai testata jalkapallobiljardia.

Helsingin Soutustadionilla päästiin vetten päälle.

Suunnistusta kokeiltiin kaupunkimaisemissa, keskellä Helsinkiä.

 

Päivän jälkeen monella oli voittajafiilis!

Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot. Vuonna 2017 päivän koordinoijana toimii Suomen Olympiakomitea.
 
Päivä on osa isompaa unelmaa, Liikkumisen unelmavuotta, ja se kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan teemalla ”Yhdessä”.

Tapahtumia ja omia kokeiluja voi jatkossakin ilmoittaa ja jakaa osoitteessa www.unelmatliikkeelle.fi.

Lue lisää aiheesta