Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.05.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Jokiniemen koulussa Unelmien liikuntapäivästä tulikin viikko urheiluseurojen avulla

Rehtorilta kysyin etukäteen, että uskallanko lähteä kokeilemaan Unelmien liikuntaVIIKKOA, kun se itseäni niin kiinnosti vai tulisiko jo pelkkä ajatus opettajilta bumerangina takaisin näin lukuvuoden lopussa, muistelee luokanopettaja Karita Kämäri Jokiniemen koulusta.

Rehtorin vastaus oli, että ilman muuta kokeillaan!

– Listasin vantaalaisia urheiluseuroja, lähetin heille sähköpostin ja toivoin yhteydenottoa, mikäli yhteistyö asian tiimoilta kiinnostaisi. Urheiluseurat nappasivat asian ihan hirveän hienosti omakseen! hämmästelee Kämäri. Opettajille muotoilemassaan viestissä hän kertoi, että Unelmien liikuntaviikko ei edellyttänyt mitään muuta kuin sen, että omalle luokalleen sai halutessaan varata listoilta liikuntaa koko kyseisen viikon ajan.

Kun viikolle näytettiin pelkästään vihreää valoa, kertailtiin vuosi sitten toteutetun Unelmien liikuntapäivän parhaita paloja ja keräiltiin lisäksi oppilailta ja opettajilta uusia toiveita.

– Huomaa, kuinka rohkeasti oppilaat oppivat toiveitaan ilmaisemaan, kun he hoksaavat, että niiden toteuttaminen on aiemminkin ollut mahdollista. Painopiste oli alakoulun puolelle suunnatun toiminnan järjestämisessä, koska toukokuu on yläkoululaisille ajankohtana opiskelupainotteisempi.

Kämäri toteaa säätäneensä muutaman viikon aikatauluja kohdalleen ja kaiken sujuneen hienosti. Urheiluseurojen toteuttamia osioita hän kuvaa todella antoisiksi.

– Kaikki pääsivät taatusti pelaamaan, leikkimään ja kokeilemaan! Valittavana oli käsipalloa, koripalloa, tennistä, pingistä, suunnistusta, tanssia, voimistelua, juoksua, salibandya, taekwondoa ja pyöräilyä sekä opettajakollegan järjestämää poniratsastusta, koska eläimet ovat niin unelmapäivänä kuin aina muulloinkin koulupihalla succee.

Oman kakkosluokkansa kanssa Kämäri kertoo liikkuneensa jollain tavoin ”ekstraa” joka päivä. Täysin spesiaali oli luokan retki Olympiakomiteaan Radiokadulle.

– Oikeastaan kutsuttiin itsemme ja luokkamme sinne yhdessä Drumsö lågstadieskolan luokanopettajan Johannan kanssa, kun nähtiin Olympiakomitean Jukka Karvinen Liikkuvan koulun seminaarissa. Jukka on meidän vanhoja tuttuja ja innostui oitis ajatuksesta! Olemme osallistuneet aiempina (Valon) vuosina liikkuvamman koulupäivän suunnitteluun, ja nyt päätimme tarjota oppilaille mahdollisuuden tutustua liikunnan ja urheilun maailmaan vielä laajemmin.

– Tutustuimme sekä olympialaisiin sekä paralympialaisiin. Huippujuttu oppilaille oli tavata alppihiihtäjä Katja Saarinen, josta olin jo aiemmin heille kertonut. Olympia-aatteen isoja arvoja nostetaan usein esiin myös koulutyössä. Tärkeintä on, että yritetään parhaamme, kannustetaan toisiamme, pelataan reilua peliä ja otetaan muut huomioon.

Unelmien liikuntaviikko poikii jatkoa koulu-seura -yhteistyöhön

Onnistunut liikuntaviikko on takana.

– Uskon, että tästä tulee osa meidän koulun toimintaa. Ensi vuonna pyöräytetään taas unelmia liikkeelle ja lähdetään reippaasti kyselemään toiveita oppilailta ja apuja seuroilta.

Hyviä pohjia on jo olemassa ja tulevan lukuvuoden aikana rakennetaan lisää. Liikuntaviikollakin mukana ollut käsipalloseura Atlas vetää alakoululaisille palloilukerhoa pitkillä välitunneilla kaksi kertaa viikossa läpi vuoden. Yläkoululaiset ovat saaneet apua pingis-turnauksen järjestämiseen TIP-70 pöytätennisseuralta, yleisurheiluseura KU-58:n kanssa yhteistyötä tehdään liikuntatuntien puitteissa. Suunnistusseura Pihkaniskojen ja Korson Kaiun pyöräilijöiden kanssa yhteistyötä kaavaillaan myös.

Vantaalaisten urheiluseurojen kanssa yhteistyö on ilmeisen mukavaa ja helppoa.

 

Jokiniemen koulu sai Unelmien liikuntapäivänä OPn 500 €:n Unelmastipendin, joka myönnettiin 20 koululle liikkumisen unelmien toteutukseen. Kouluun aiotaan hankkia stipendin avulla uusia välituntivälineitä, lasten toiveita kuunnellen. Artikkeli > >

Lue lisää aiheesta