Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.05.2017 | Olympiakomitea

Lentopalloliitto katsoo tulevaisuuteen – ”Digitalisaatio on yksi tavoitteistamme”

Urheilujärjestöjen yhteinen Suomisport -digipalvelun käyttäjäkunta laajenee edelleen. Lentopallon Beach volleyn ja tuomareiden lisenssimyynti aukeaa ensi viikolla. Kolmisen kymmentä liittoa on jo vahvistanut ottavansa Suomisportin käyttöön tämän vuoden aikana. Suomisportissa on myyty jo yli 15.000 lisenssiä ja rekisteröityneitä käyttäjiä on reilusti yli 20 tuhatta. Kesäkuussa aloitetaan Hiihtoliiton ja elokuussa Salibandyliiton lisenssien myynti Suomisportissa.

– Lentopalloliitossa päätettiin lähteä rakentamaan palvelua. Suomisport tulee vastaamaan meillä moniin tarpeisiin, ei pelkästään lisenssien myyntiin. Suomisportissa näimme dynaamisen kehittämisympäristön, johon voimme tulevaisuudessa rakentaa palveluitamme seuroille ja harrastajille, kertoo Lentopalloliitossa Suomisportin käyttöönotosta vastaava Harri Paadar.

– Emme halunneet tehdä ratkaisua, joka on hyvä nyt ja ensi vuonna. Näemme Suomisportin nimenomaan tulevaisuuden ratkaisuna. Aika perusteellisen selvityksen jälkeen todettiin, että Suomisport on loistava alusta lähteä tekemään uutta. Taustalla oleva toimittaja Vincit Oy on merkittävä peluri toimialalla. Myös tietoturva-asiat olivat merkittävä tekijä valinnassa. Se on nykyään erittäin olennainen asia. Tutkimme myös muita vaihtoehtoja, mutta tarjolla ollut Suomisportin digitaalisen ekosysteemin ajattelumalli ja siihen liittyvät mahdollisuudet olivat parhaasta päästä.  Järjestelmän vaihtaminen ja ekosysteemin rakentaminen ovat todella iso ponnistus meiltä ja kaikki ei varmasti toimi niin kuin halutaan heti alussa. Ja joudutaan varmasti miettimään, mikä on olennaista ja miksi, jatkaa pitkään itsekin ICT-sektorilla työskennellyt Harri Paadar.

– Liittomme iso tavoite on pelaamisen lisääminen kaikilla tasoilla ja seuratoiminnan edistäminen. Digitalisaatio tukee näitä tavoitteita. Meidän pitää pystyä tarjoamaan palveluitamme paremmin alueille, seuroille ja pelaajille. Minulla on vahva usko siihen, että Suomisportilla ratkaistaan tulevaisuudessa niin harrastepelaajien kuin urheilijoidenkin palvelut.

– Käytyäni läpi eri vaihtoehtoja minua viehätti Suomisportissa hyvin pohdittu digitaalisen ekosysteemin malli, jossa osa palveluista rakennetaan Suomisportiin ja osa liitetään rajapintojen kautta Suomisportiin. Tässä ei ole olennaista teknologia vaan esimerkiksi se, että yksittäinen lisenssin ostanut pelaaja näkee yhdellä silmäyksellä omasta profiilistaan hänelle tärkeät tiedot. Käyttäjäkokemus on aivan olennainen asia. Yhden sisäänkirjautumisen periaate ja nykyaikainen selkeä käyttöliittymä kaikilla päätelaitteilla ovat tosi tärkeitä juttuja. Toisaalta liittotasolla tarpeelliset raportit pitää saada Suomisportista suoraan ilman manuaalista väsäämistä. Kytkentä liiton taloushallintoon pitää toimia, jotta asiat ovat ajan tasalla myös liiton kirjanpidossa. Ekosysteemin tavoitteena pitää olla se, että meillä jää enemmän aikaa itse lajin tekemiselle. Joskus on ollut niin, että järjestelmä rajoittaa käyttäjää. Ekosysteemin pitää auttaa käyttäjää.  Kaiken pitää toimia saumattomasti ja ajantasaisesti yhteen.

– Minulla on taustana pitkä pätkä ICT-sektorin hommia asiakasrajapinnasta palvelujen rakentamiseen. Sen takia olen erittäin kiinnostunut visioimaan ja kehittämään urheilun digi-palveluita. Näen, että Suomisportissa on mahdollisuuksia tehdä hienoja juttuja. Isossa kuvassa voisi olla meidän edunmukaista, että jos vaikka sattuu loukkaantuminen, niin Suomisport palvelun kautta voidaan hoitaa kaikki tarpeellinen paperisota. Tai tarjota meidän yhteistyökumppaneillemme mahdollisuus parempaan yhteistyöhön vaikkapa maakunnallisesti tai alueellisesti, Harri Paadar visioi.

Lisätietoa Lentopalloliitosta www.lentopalloliitto.fi

Kuva: Lentopalloliitto

Tutustu Suomisportiin www.suomisport.fi . Rekisteröityminen palveluun on maksutonta eikä edellytä ostoksia.

Lue lisää aiheesta