Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.05.2017 | Seuratoiminta

Tuusulan Uimaseura hakee lisää tehoa työaikaseurannasta

Kun seuran toiminta ammattimaistuu, niin tukipalveluidenkin on tarvetta nousta samalle tasolle. Teknologiasta voi löytyä helposti uutta tukea ja apua seuran arkeen.

Tuusulan Uimaseura on ottamassa käyttöön Olympiakomitean kumppanin, Procompin, Aikajana Sport – työaikaseurantaratkaisun, joka toimii näppärästi työntekijöiden puhelimissa.

− Lähdemme kokeilemaan työkalua kahdella vuoden mittaisella lisenssillä. Jos järjestelmä osoittautuu toimivaksi, niin laajennamme sen käytön suuremmalle joukolle, kertoo seuran varapuheenjohtaja Veijo Tolonen.

− Tavoitteena on saada työaika reaaliaikaiseen seurantaan, helpottaa työn johtamista ja yhdenmukaistaa seuran toimintatapoja. Järjestelmän avulla myös esimerkiksi hallitukselle raportointi ja työn suunnittelu yksinkertaistuvat, Tolonen listaa etuja.

Työnantajan lakisääteinen velvollisuus on pitää työaikakirjanpitoa.

− Jos yhdistykseen tulee työsuojelutarkastus, niin ensimmäisenä halutaan nähdä työaikakirjanpito eli työaikaseuranta. Urheilussa perinteiset paikkaan sidotut leimauslaitteet eivät toimi, mutta mobiilipohjainen työkalu kulkee näppärästi mukana, kuvailee Rainer Anttila Olympiakomiteasta.

Olympiakomitea ja seitsemän liittoa ovat ottaneet Aikajanan käyttöönsä vuoden alusta alkaen. Tuotetta on kehitelty samalla tarpeiden mukaiseksi.

− Aikajana Sport on räätälöity urheilun vaatimuksiin ja se toimii hyvin. Lain vaatimusten lisäksi työkalu tukee työhyvinvointia. Urheilussa tehdään usein työtä intohimolla, niin päivät helposti venyvät. Yhteenvedon avulla työntekijän on itsensäkin helppo seurata kokonaisuutta, Anttila summaa.

Aikajana Sportin avulla voi mm.

– kirjata työaikoja
– tarkastaa ja hyväksyä työaikoja
– raportoida työaikoja esim. perustunnit
– seurata liukumasaldoja
– suunnitella työaikoja esim. tapahtumat
– suunnitella lomia
– raportoida lomia

Lue lisää ja tutustu palveluun