Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.05.2017 | Olympiakomitea

Urheiluyhteisön muutto uusiin tiloihin toteutuu

Olympiakomitean hallitus on kokouksessaan 12.5.2017 päättänyt uudesta toimitilaratkaisusta. Urheiluyhteisön tahtotila on tehtyjen haastattelujen perusteella toimia yhteisissä toimitiloissa. Nyt valittu toimitilaratkaisu on sellainen, että sinne saadaan valtaosa urheilujärjestöjä mukaan.

– Tavoitteidemme ja tehtyjen lukuisten selvitysten myötä mahdollisia uusia toimitiloja valittiin kolme. Niistä parhaaksi osoittautui Valimotie 10:n kiinteistö, jonne on tarkoitus muuttaa viimeistään tammikuussa 2018, kertoo Olympiakomitean talousjohtaja Arto Kuusisto.

Pitäjänmäellä sijaitsevat tilat ovat tehokkaat ja laadukkaat. Myös tilojen hinta on ollut avainasemassa päätöstä tehtäessä.

– Valimotien tilojen sijainti on toimiva. Sinne on hyvät julkiset ja kevyen liikenteen yhteydet ja se on myös autolla helposti saavutettavissa, Kuusisto sanoo.

Suunnittelutyö ja muutto uusiin tiloihin toteutetaan yhdessä lajiliittojen kanssa. Työ aloitetaan jo kesäkuun aikana, joten Radiokadulla aloitetaan nyt muuton valmistelut.

– Uudessa tilassa on paljon mahdollisuuksia. Pienellä pintaremontilla tilasta saadaan huomattavan yhteisöllinen. Olemme innoissamme mukana muutossa: nykyisten tilojen siivouspäiväkin on jo sovittu, kertoo Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

SUEK ry:n pääsihteeri Harri Syväsalmi vertaa Suomen tilannetta muihin pohjoismaihin ja erityisesti niistä löytyviin urheilukampuksiin.

– Urheilu ja liikunta ansaitsee Suomessakin oman keskitetyn paikkansa. Urheilun talo 2020-visiota kohti meidän pitää edetä, ja tämä on hyvä välietappi, Syväsalmi sanoo.

Visiolla Urheilun talosta 2020-luvulla viitataan siihen, että tulevaisuudessa Olympiakomitea ja lajiliitot toimisivat lähellä urheilua, osana isompaa kampusta ja keskeisellä paikalla. Olympiastadion on edelleen mukana yhtenä tulevaisuuden toimitilavaihtoehtona.

Olympiakomitea irtisanoo 31.7.2017 mennessä vuokrasopimuksen nykyisistä toimitiloista päättymään 31.1.2018. Samassa aikataulussa irtisanotaan myös OK:n ja lajiliittojen väliset vuokrasopimukset.

Kuva: Nurmi-Yhtiöt

Lisätietoja:
talousjohtaja Arto Kuusisto, Olympiakomitea
arto.kuusisto (a)olympiakomitea.fi