Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.05.2017 | Olympiakomitea

Veikkauksen ja Olympiakomitean yhteinen kunnianhimoinen tavoite: yhteistyö koskettaa ja liikuttaa kaikkia suomalaisia

Olympiakomitea ja Veikkaus ovat solmineet olympiadin eli neljän vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen.
Yhteistyön tavoitteena on tarjota unohtumattomia elämyksiä suomalaisille sekä luoda edellytyksiä yhä liikunnallisempaan elämäntapaan.

Yhteistyö näyttäytyy kolmen osa-alueen kautta.

1. Olympiakomitea ja Veikkaus aktivoivat ja kannustavat suomalaisia liikunnalliseen arkeen.

2. Huippu-urheilijat inspiroivat ja tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä kisakatsomoissa. Olympiajoukkueen ja siihen kuuluvien urheilijoiden kanssa rakennetaan elämyksellisiä sisältöjä Veikkauksen asiakkaille.

3. Veikkaus on tukemassa ja mahdollistamassa laadukkaan ja elinvoimaisen seuratyön jatkumista Suomessa.

Nyt solmitulla yhteissopimuksella Veikkaus on Olympiakomitean ja olympiajoukkueen pääkumppani. Sopimus on syntynyt molempien toimijoiden kannalta poikkeuksellisessa ajankohdassa. Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto yhdistyivät ja uusi rahapeliyhtiö aloitti toimintansa 1.1.2017. Valon ja Olympiakomitean toiminnot yhdistettiin ja uusi Olympiakomitea aloitti toimintansa myös vuoden 2017 alussa.

– On hienoa nähdä, että yhteistyö tukee molempien toimijoiden strategiaa. Veikkauksen tuella voimme vauhdittaa suomalaisen liikunnan ja urheilun menestyssuunnitelman toteutumista. Yhteistyö on rakennettu suomalaisen liikuntakulttuurin tärkeimpien valintojen kautta, iloitsee Olympiakomitean liiketoimintayksikön toimitusjohtaja Samuli Vasala.

– Veikkauksen pelien pelaajat ovat jo pian kahdeksan vuosikymmenen ajan luoneet mahdollisuuksia suomalaisten liikuttamiselle sekä huippu-urheilulle. Uskomme vahvasti, että jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Uusi nelivuotinen pääyhteistyökumppanuus vuosille 2017 – 2020 on hieno jatkumo pitkään jatkuneelle yhteistyölle suomalaisessa urheilussa, aina ruohonjuuritasosta huippu-urheiluun, kertoo Veikkauksen yhteyspäällikkö Ville Peltoniemi.

Liikunnan ja urheilun lisäksi Veikkauksen pelien tuotoilla tuetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjä, tiedettä, kulttuuria, nuorisotyötä sekä hevosurheilua miljardilla eurolla vuodessa. Avustusten jaosta päättävät opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö.