Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.05.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Yritykset juoksivat hyvän asian puolesta – 30 000 euron tuki lasten liikuntaan

4 000 juoksijaa yli 350 yrityksestä juoksivat hyvän asian puolesta Helsingin Töölönlahden Yritysmaratonviestissä 19.5.2017. Tapahtuma tuotti yli 30 000 euroa lasten liikunnalliseen iltapäiväkerhotoimintaan, Lasten Liikkeelle.

Yritysmaratonviestistä on iloisen tunnelman ja sujuvien järjestelyjen myötä kasvanut Suomen suurin yritysjuoksutapahtuma. Siinä kierretään Töölönlahtea viestijuoksuperiaatteella maratonin pituinen matka yhteensä 19 kierrosta. Osallistujat tekevät liikkumalla hyvää sekä työyhteisöllensä että suomalaiselle liikunnalle. Hauskanpidon ja kepeän kisailun lisäksi tänä vuonna tapahtumalla tuettiin lasten liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa, Lasten Liikettä.

– Meidän unelma on se, että jokaisella lapsella on mahdollisuus liikunnallisen harrastukseen koulupäivän välittömässä yhteydessä. Yritysmaratonviestin lahjoittama summa on merkittävä apu siinä, kun rakennamme yhdessä seurojen, koulujen, kuntien ja paikallisten yhdistysten kanssa Lasten Liike kerhotoimintaa. Toiminnan aloitamme syksyllä,  toteaa projektipäällikkö Maria Ulvinen Olympiakomiteasta.

Tällä hetkellä kouluissa järjestettävä liikunnallinen kerhotoiminta tavoittaa vain alle 30 % lapsista. Lapsista kaksi kolmasosaa liikkuu liian vähän.

Lasten Liike iltapäivien tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus osallistua maksuttomaan tai hyvin edulliseen kerho- tai harrastustoimintaan. Toiminnan ajoituksella iltapäiviin halutaan helpottaa perheiden arkea ja vähentää yksinäisiä iltapäiviä.

Lasten Liike-toiminnan ensimmäisiä yritystukijoita ovat Fazer, HK, OMO, UPM ja Reima.

Lue lisää aiheesta