Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.06.2017 | Seuratoiminta

Laita taidot puntariin

Kasvaurheilijaksi.fi -palvelu on luotu kehittymisen tueksi urheileville lapsille ja nuorille. Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä on kehitetty urheilijoiden vahvuuksia ja kehityshaasteita mittaavat taitovalmius- ominaisuus-, elämänrytmi ja motivaatiotestit.

Yksilölliset, kannustavat ja harjoittelua ohjaavat testipalautteet sekä oman kehityksen seurantamahdollisuus antavat kilpaurheilusta innostuneelle nuorelle edellytykset kasvaa hyväksi urheilijaksi.

Taitovalmiustestillä tukea taitojen arviointiin

Kasva urheilijaksi Taitovalmiustestillä mitataan urheilevan lapsen ja nuoren kehon hallintaa ja motorisen koordinaation tasoa sekä arvioidaan välineenkäsittelyä heitto-kiinniotto -testillä. Testissä on viisi osa-aluetta: tasapainoilu takaperin, esteen yli kinkkaus, sivuttaishyppely, sivuttaissiirtyminen ja heitto-kiinniottoyhdistelmä. Testi on suunnattu 5-15 -vuotiaille urheilua ja liikuntaa harrastaville lapsille lajista riippumatta.

Testin tekemistä varten on räätälöity oma testausvälineistö, joka kattaa kaiken mitä testin tekemiseen tarvitaan. Välineistö on suunniteltu soveltumaan hyvin ryhmän testaukseen.
Katso täältä mistä taitovalmiustestin testivälineistöjä voit lainata tai vuokrata.

Taitovalmiustestin testivälineistön voit hankkia Sporttikaupasta.

Apua urheilijalle, valmentajalle ja vanhemmille

Kasva Urheilijaksi -palvelun tavoitteena on, että Suomessa on jatkossa enemmän nuoria urheilijoita, jotka ovat urheiluun ja lajiinsa rakastuneita, elämäntavoiltaan urheilullisia ja omaavat riittävän ja monipuolisen harjoituspohjan lajikohtaisen valmennuksen tehostamiselle.

Kasvaurheilijaksi.fi pääkohderyhmänä ovat urheilevat lapset ja nuoret, mutta palvelu antaa myös valmentajille ja vanhemmille hyviä apuvälineitä lapsen urheilun kokonaisvaltaiseen tukemiseen, ymmärtämiseen ja kehittämiseen. Urheilijan palveluun kutsumat valmentajat ja vanhemmat pystyvät seuraamaan urheilijan testituloksia.

Testipalautteiden avulla valmentajat näkevät urheilijan kokonaistilanteen liikunnallisten perustaitojen, fyysisten ominaisuuksien ja elintapojen suhteen. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden kehittää yksilöllistä ja kokonaisvaltaista valmennusta. Se antaa myös hyvän pohjan urheilijoiden, valmentajien ja vanhempien välisille jatkokeskusteluille.

www.kasvaurheilijaksi.fi