Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.06.2017 | Olympiakomitea

Uusi Olympiakomitea tarjoaa mahdollisuuksia merkitykselliseen kumppaniyhteistyöhön

Uudet mahdollisuudet sekä aktiivinen, avoin ja tavoitteellinen yhteistyö nousivat keskeisiksi viesteiksi, kun Olympiakomitean yhteistyökumppanit olivat koolla Helsingissä. Liikunnallisen elämäntavan edistämisen ja huippu-urheilun yhdistyminen uudessa Olympiakomiteassa tarjoaa aiempaa parempia mahdollisuuksia rakentaa vahvoja ja merkityksellisiä kumppanuuksia.

Olympiakomitean ja Valon yhdistymisen seurauksena syntyneen uuden Olympiakomitean missio on luoda liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. Olympiakomitea on mukana lapsiperheiden arjessa edistämässä liikunnallista elämäntapaa ja kasvattamassa tulevaisuuden menestyjiä mm. urheiluakatemioiden avulla. Innostusta ja elinvoimaa Suomeen luodaan niin olympiajoukkueen esikuvien kuin arjen aktiivisuuden kautta.

Elokuussa Suomen Olympiakomitean toimitusjohtajana aloittava Mikko Salonen toteaa yhteistyön ja avoimuuden olevan keskeisessä roolissa uuden Olympiakomitean rakentamisessa.

– Liikuttamisen ja huippu-urheilun yhdistyminen saman katon alle on huikea mahdollisuus myös kumppaneille. Haastankin teidät aktiiviseen yhteistyöhön ja hyödyntämään kumppanuuksien täyden potentiaalin, sanoo Salonen.

Uudistunut brändi viestii yhteistyötä

Suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa koittaneen uuden alun tueksi toteutettiin brändiuudistus yhdessä Milttonin kanssa. Tavoitteena oli yhteisöllinen brändi, joka elää, kehittyy ja kutsuu yhteistyöhön.

– Uudistuneen Olympiakomitean brändin lähtökohdat ovat yhtäältä se, että menestys tehdään tulevaisuudessa yhdessä ja toisaalta se, että jokainen voi olla oman liikkumisensa tähti taustasta ja tasosta riippumatta, kertoo Miltton Groupin varatoimitusjohtaja Fredrik Heinonen.

Uuden brändin johtavana ajatuksena on tähteen ja tähtikartastoon liittyvä symboliikka, joka näkyy konkreettisesti uusissa tunnuksissa.

– Erityistä tässä brändityössä oli se, että asia herättää valtavasti tunteita ja mielipiteitä. Siksi työssä piti olla erityisen hellävarainen. Hyvin pian kuitenkin huomasimme, miten valtava potentiaali uudessa Olympiakomiteassa on, jatkaa Heinonen.

Tavoitteellinen kumppanuus on kaikkien etu

Arvopohjaisen yhteistyön ja vastuullisuuden merkitys on jo pitkään ollut kasvussa sponsoroinnissa. Tätä korosti myös Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry:n puheenjohtaja Risto Oksanen omassa puheenvuorossaan, jossa hän avasi näkymiä sponsoroinnin nykytilaan ja tulevaisuuteen.

– Sosiaalinen aktiivisuus vaikuttaa brändin arvostukseen ja vastuullisuusteemoissa on valtavasti hyödyntämismahdollisuuksia. Urheilussa on aina mukana tunteet ja niihin vetoaminen on tärkeää, korostaa Oksanen.

Sponsoroinnin käsite kaipaa Oksasen mukaan uudelleenlanseerauksen: se ei ole rahan lahjoittamista vaan vastikkeellista ja tavoitteellista yhteistyötä.

– Molempien osapuolien kannalta on tärkeää varmistaa, että kumppanuutta myös hyödynnetään. Tavoitteet pitää määritellä ja tuloksia mitata, jotta yhteistyön sisältö on selvä molemmille osapuolille, painottaa Oksanen.

Urheiluakatemiat menestyksen mahdollistajana

Olympiakomitean urheiluakatemian johtaja Simo Tarvonen kertoi akatemioiden toiminnasta menestyvien yksilöiden kasvattajina. Suomessa toimii 23 urheiluakatemiaa eli yhteistyöverkostoa, jotka kokoavat yhteen eri lajien urheilijoita, valmentajia ja muita osaajia.

– Nuoren urheilijan kokonaisvaltainen kehittäminen vie häntä eteenpäin jokaisella osa-alueella. Olemme koulutusyhteiskunta, jolle on tärkeää, että lapset käyvät urheilun ohella koulua. Lisäksi, kun urheilu päättyy, pitää elämässä tehdä jotain muuta, toteaa Tarvonen.

Akatemioiden piirissä on urheilijoita 12-vuotiaista ylöspäin. Viime aikoina panostuksia on tehty erityisesti yläkouluikäisiin sekä yhdistetty akatemioiden ja valmennuskeskusten toimintoja.

– Akatemiatoiminnassa laitetaan pieniä puroja rahaa yhteen, jolloin saadaan tarjottua laadukkaita palveluja, joista perheiden itse ei tarvitse maksaa mitään, kertoo Tarvonen.

Urheiluakatemian kasvatti, pikaluistelija Mika Poutala kertoi oman kasvutarinansa, oman polkunsa tiensä maailman huipulle. Huippulahjakas Poutala edusti Suomea olympialaisissa ensimmäistä kertaa Torinossa vuonna 2006, mutta havahtui tavoitteelliseen huippu-urheilijan elämään vasta sen jälkeen. Nyt hän valmistautuu neljänsiin olympialaisiinsa.

– Oma urani sai uuden suunnan, kun muutin elämäntapani ammattimaisiksi ja tavoitteellisiksi niin ravinnon, unen kuin ajattelunkin suhteen. Tärkeintä tavoitteissa on mitattavuus ja selkeä määräaika niiden saavuttamiselle, kertoi Poutala.

– Nyt elän unelmaani, kun saan elää huippu-urheilijan elämää. Te kaikki kumppanit olette osa tätä minun matkaani, unelman tavoittelemista, muistutti Poutala ja kutsui kumppanit heittäytymään matkaan mukaan.

Lisätietoja

Olympiakomitean yritysyhteistyöstä: https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/yrityksille/tietoa-yrityksille/

Olympiajoukkueen yrityskumppanit: https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/yrityksille/olympic-team-finland-yrityksille-2/kumppanit/

Liikkeen lisäämisen yrityskumppanit: https://www.olympiakomitea.fi/olympiakomitea/yrityksille/lisaa-liiketta-2/kumppanit/