Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.06.2017 | Olympiakomitea

Unelmien liikuntapäivä järjestetään myös 10.5.2018

Kaikenlaisen liikkumisen popup-päivä toteutuu myös ensi vuonna

Unelmien liikuntapäivä toteutettiin tänä vuonna toista kertaa. Tavoitteena oli innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. 10.5. toteutettu Unelmien liikuntapäivä onnistui hienosti ja erilaisia iloisia tapahtumia ja tempauksia järjestettiin laajasti eri puolilla Suomea.

Unelmienliikuntapäivä.fi-karttapalveluun kirjattuja tapahtumia oli 1300, minkä lisäksi tapahtumia tai yhteisiä liikkumisen hetkiä järjestettiin omissa porukoissa niin päiväkodeissa, kouluissa, työpaikoilla kuin tuttavien kesken. Lisäksi erityinen teemapäivä innosti monia myös omaehtoiseen liikkumiseen.

Tapahtumapäivä 10.5. on osa kansainvälistä YK:n terveysjärjestön WHO:n Move for Health -teemapäivää. Unelmien liikuntapäivä järjestetään myös ensi vuonna helatorstaina 10.5.2018.

Tämän vuoden tapahtumajärjestäjiltä tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä on valmis järjestämään tapahtumia myös ensi vuonna. Mukaan on tarkoitus kutsua niin isoja toimijoita kuin yksittäisiä ihmisiä.

Unelmien liikuntapäivä oli vuonna 2017 osa Suomi 100 -juhlintaa ja Liikkumisen unelmavuotta. Tarkoituksena on koko vuoden ajan rohkaista ja innostaa ihmisiä liikkumisen kokeiluihin ja liikkumaan yhdessä. Karttapalvelu jatkuu tapahtumapalveluna unelmatliikkeelle.fi-sivustolla, jonne kuka tahansa voi ilmoittaa liikkumisen tapahtumia ja kutsua muita mukaan.

Lue lisää aiheesta