Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.06.2017 | Olympiakomitea

Hiiop! Uusi vapaaehtoistyön kohtaamispaikka tuo uusia apukäsiä urheilutapahtumiin

Satavuotiaan Suomen kunniaksi Suomeen avattiin vuodenvaihteessa uusi vapaaehtoistyön kohtaamispaikka. Hiiop100.fi avulla voi kutsua apukäsiä vaikkapa urheilutapahtumaan, jota on järjestämässä, ja koota yhteen ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään. Urheiluseuroille palvelu toimii vaikkapa tapahtumavapaaehtoisten rekrytointityökaluna. Uuden palvelun tavoitteena on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä ja tukea järjestöjen työtä.

– Kevään ja alkukesän aikana vapaaehtoiset ovat Hiiop100.fi kautta lähteneet mukaan muassa Palloliiton 100 Games -tapahtumaan, Olympiakomitean Suomi 100 pisteelle arvokisoihin sekä Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtumiin. Parhaillaan vapaaehtoisia etsitään Super Pesiksen otteluihin ja Kalevan kisoihin, kertoo OPn Suomi 100 -projektipäällikkö Eveliina Nygren.

Sivuston tavoitteena on sujuvoittaa vapaaehtoistyön ja potentiaalisten tekijöiden kohtaamista. Tapahtumasta kiinnostunut vapaaehtoinen ilmoittautuu tehtävään näppärästi sivuston kautta vain täyttämällä yhteystietonsa. Tehtäviä voi etsiä sivulla paikan, ajankohdan ja teeman perusteella.

Hiiop100.fi on osa OPn lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Tavoitteena on kerryttää vuoden 2017 aikana 100 vuotta vapaaehtoistyötä, ja siihen tarvitaan jokaista suomalaista. Juhlavuoden aikana jokainen OPn työntekijä saa tehdä päivän vapaaehtoisena työajallaan. Urheiluseurat voivat myös tarjota vapaaehtoismahdollisuutta OPlaisille oman toimintansa parissa.

Hiiop! Miten mukaan?

OPn ja Suomen Olympiakomitean (ent. Valo) pitkäaikaisen yhteistyön teemoja vuonna 2017 ovat vapaaehtoistoiminta sekä liikunnan ja urheilun unelmavuosi. Yhteistyö on osa OPn yhteiskuntavastuullista toimintaa ja sillä halutaan edistää lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa.