Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.06.2017 | Seuratoiminta

Itsearvioinnin kautta menestykseen – ota uusi Valmentajuus seurassa -työkalu käyttöön

Mikä on seuran valmennuksen tilanne nyt? Mitä haluamme sen olevan parin vuoden päästä? Mitä meidän tulee nyt tehdä, jotta tavoitteisiin päästään?

Näihin – ja moniin muihinkin – kysymyksiin saa vastauksen Olympiakomitean uuden Valmentajuus seurassa -työkalun avulla.

− Uusi työkalu on kehitetty seuran kehitystyötä varten. Kyselyn kautta toteutettavan itsearvioinnin ja sen teemojen on tarkoitus herättää ajattelua ja antaa pohdittavaa seuran toimintaan, kertoo seura- ja lajitoiminnan asiantuntija Anna Kirjavainen Olympiakomiteasta.

Valmentajuuden itsearviointi on helpoin toteuttaa seuran omassa työpajassa.

− Työpajaan on hyvä ottaa mukaan seuran valmennuspäällikkö, vähintään kaksi lasten, nuorten tai aikuisten valmentajaa sekä seuran hallituksessa valmennustoiminnasta ja taloudesta vastaavat luottamushenkilöt. Lisäksi työstössä olisi tärkeää olla mukana vähintään yksi urheilija. Pajan voi toteuttaa halutessaan vaikka koko seuran valmentajiston kanssa. Hyvä aika toteuttaa paja voisi olla  ajankohta, jolloin seurassa pohditaan vuoden 2018 toimintasuunnitelmia, Kirjavainen kertoo.

Työkalun ja työpajan avulla arvioidaan valmennuksen nykytilaa, kuten valmentajien määrää, koulutusta, osaamista ja yhteistyötä. Samalla arvioidaan työsuhteiden tilannetta, valmennuksen organisoitumista, viestintää ja myös arvostusta ja palkitsemista.

− Seura saa kyselyn vastauksista havainnolliset yhteenvedot. Tuloksista voi tehdä myös liikennevalot, joita on helppo tulkita yhdessä; vihreä väri kertoo, että tilanne on hyvä, keltainen, että asia on kesken tai kehitteillä ja punainen, että asiaa ei ole seurassa huomioitu. Tuloksista on helppo lähteä rakentamaan tulevaisuutta haluttuun suuntaan, Kirjavainen kommentoi.

Tutustu uuteen työkaluun, ota se seurassasi käyttöön ja saavuta tuloksia!

Olympiakomitean sivuilta löydät myös muita hyödyllisiä työkaluja seuran arkeen. Lue lisää