Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.06.2017 | Olympiakomitea

Juhannusaattona liikutaan Olympiapäivän kunniaksi

Perjantai 23.6. on meille suomalaisille tänä vuonna ennen kaikkea juhannusaatto. Samana päivänä vietetään kuitenkin myös maailmanlaajuista olympiapäivää. Mikä olisikaan parempi tapa viettää keskikesän juhlaa kuin haastaa sukulaiset, mökkivieraat ja muut ystävät mölkkyturnaukseen, juhannuslenkille tai vaikkapa tikkakisaan Olympiapäivän kunniaksi.

Olympiapäivää on vietetty vuodesta 1948 lähtien olympialiikkeen perustamispäivänä 23.6. Olympiapäivän tapahtumilla halutaan tuoda esille olympismin arvoja ja rohkaista kaikenikäisiä ihmisiä liikkumaan. Perinteisin tapahtumista on Olympiapäivän juoksu, jonka järjestäminen on useissa maissa muodostunut jo traditioksi.

Haasta siis oma perheesi ja ystäväsi liikkumaan ja jaa kuva Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #olympicday.

Olympiapäivän viettoa Portugalissa


Katso, miten Olympiapäivä liikuttaa ympäri maailmaa.

Huippu-urheilijat haastavat ihmisiä liikkumaan Olympiapäivänä.